De fikk påskens kanskje eneste solskinn

PÅSKESTEMNING: Linn Rasmussen og Stian Horseng tok tidlig påskeferie og fikk maks uttelling på Tjørhomfjellet. FOTO: Privat

Linn Rasmussen og Stian Horseng fra Sviland hadde flaks da de tok tidlig påskeferie. For tirsdag kommer regnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2017 kl 07:37

Sandnesposten.no
Sandnesposten A/S

– Vi tok tidlig påskeferie og kommer til å jobbe de dagene med dårlig vær, sier Linn Rasmussen som i helgen opplevde Sirdal fra sin beste side.

Sammen med kjæresten Stian Horseng startet hun påsken på Tjørhomfjellet i Sirdal fra torsdag forrige uke til starten av denne uken. Det angrer hun ikke på i dag.

– Løypeforholdene var svært gode på starten av søndagen. Løypene var preppet og saltet, men ble mer slush-aktig etter at solen hadde stått på noen timer ut over dagen. Men koblingsheisen var åpen, så vi fikk et større område å renne på, forteller hun.

Regn

Resten av påsken skriver seg trolig ikke inn i historiebøkene med solfarger. For værmessig kan det se ut til at helgens finvær i Sirdal blir det eneste i påsken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se bildet større

GODE FORHOLD: Skiforholdene var gode på fjellet i helgen. FOTO: Privat

– Vi forventer at en nedbørsfront kommer tirsdag. Kanskje kommer denne litt utpå kvelden, slik at det blir opphold store deler av dagen, sier vakthavende meteorolog Anne-Mette Olsen ved Meteorologisk Institutt.

Prognosene tilsier at påskeuken blir av det regntunge slaget med bygevær.

– I fjellstrøkene forventer vi at temperaturen de fleste steder vil ligge på rundt én til to plussgrader. Noen steder kan nedbøren komme som sludd. Det eneste håpet for godt påskevær, blir søndag og mandag. Disse dagene er så langt fram at vi ikke har noen sikre prognoser enda, sier meteorologen.

– Men heldigvis ligger det allerede snø mange steder. Det vil altså være fullt mulig å aktivisere seg i snøen. Men vi anbefaler ikke folk å legge ut på lange turer, sier hun.

– Reis nordover

For de som blir hjemme i Sandnes i påskeuken er værutsiktene omtrent like, selv om Yr.no i går kunne fortelle om perioder med sol både torsdag og fredag. Temperaturen vil ligge på seks-syv grader, og uken vil bli preget av bygevær.

– Jeg håper folk har opplevd bedre påsker enn dette, for dette blir langt fra den beste påsken, sier Olsen.

Skulle du likevel sitte med et brennende ønske om flott vær og gode skiforhold, finnes det andre steder i landet hvor værutsiktene ser bedre ut.

– Nordover i landet, som i Tromsø og Bodø for eksempel, ser påskeuken ut til å bli langt flottere med både sol og kaldt vær, sier meteorologen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skårland Hage og Anlegg AS konkurs
ANNONSE
– Velviljen blant togpendlerne er over
 
– Beruset sjåfør stanset i Aspervika
Ber gjerne om opprykk for Sandnes Ulf
Jærbanen er åpen etter stans
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE