Lave passasjertall: Flybussen kan bli parkert for godt

I FARE: Passasjerene har sviktet flybussen de siste månedene og daglig leder Mathias Højsgaard i Boreal Travel bekrefter at tallet må opp igjen dersom tilbudet skal bli permanent. FOTO: Trond Eirik Olsen

Tallet på reisende som benytter flybussen har sunket drastisk de siste månedene. Nå spøker det igjen for flybuss mellom Sandnes og Sola.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2017 kl 20:34

Sandnesposten.no
Sandnesposten A/S

FLYBUSS: – Vi har ikke gitt opp troen på at passasjergrunnlaget skal ta seg opp igjen, men det er samtidig klart at vi ikke kan drive dette med tap over lengre tid. Nå vil vi prøve med litt endrede rutetider som vil være bedre tilpasset togtider og andre bussankomster og samtidig forsøke å gjøre flybussen mer synlig, sier daglig leder Mathias Højsgaard i Boreal Travel.

For lavt

Højsgaard er klar på at dagens passasjertall, der det har vært en stabil underdekning i forhold til budsjetterte antall reisende på 75 prosent per dag siden november i fjor, er for lavt til at man kan drive tilbudet over lengre tid.

– Skal dette lønne seg er vi avhengig av å ha 200 passasjerer daglig. Det er et godt stykke opp til dette, men tross nedgangen har vi ikke gitt opp. Det var en positiv utvikling frem til oktober da vi nådde det første målet om rundt 100 passasjerer. Dessverre gikk det nedover herfra, men vi håper at ting tar seg opp igjen, sier Højsgaard.

Højsgaard legger til at han ikke har noen fullgod forklaring på nedgangen de siste månedene.

– Vi har gjort undersøkelser som viser at folk vet om flybussen, men fremdeles opplever vi å få henvendelser fra folk som lurer på om flybussen går ennå. Kanskje er vi litt for usynlige og vi vurderer derfor å la flybussene stå litt lengre på Ruten mellom avgangene, sier han og fortsetter:

– Nå vil vi også prøve å endre litt på rutene. Det blir like mange avganger som tidligere, men vi endrer litt på tidene slik at de blir mer tilpasset folks ønsker. Håpet er at dette skal generer flere passasjerer.

Skuffet

Forhåpningene var store da Boreal Travel i august i fjor startet opp med direkte flybuss mellom Sandnes og Sola. På bakgrunn av tidligere erfaringer med flybusstilbud som ikke var lønnsomme hadde Boreal Travel gjort et grundig forarbeid i forhold til å komme opp med et markedstilpasset tilbud. Hyppige direkte avganger, som ikke la veien om Forus, med mindre busser til en overkommelig pris skulle gi folk et helt annet og bedre tilbud enn tidligere. Højsgaard innrømmer at han er skuffet over det synkende passasjertallet.

– Sandnes er en stor by med flere hoteller og godt befolkningsgrunnlag og på den bakgrunn hadde vi nok forventet oss mer pågang enn det vi har opplevd de siste månedene, sier han.

Vil evaluere

Selv om flybussen mellom Sola og Stavanger har hatt en nedgang etter at oljekrisen satte inn tror ikke Højsgaard at dette kan ha noe større betydning.

– Nedgang i oljesektoren var noe vi var klar over da vi startet opp, sier han.

– Hvor lenge kan dere drive tilbudet med dagens passasjergrunnlag?

– Jeg kan ikke gi noe eksakt tidsperspektiv, men det er ingen tvil om at vi er avhengig av en økning dersom det skal bli snakk om et permanent tilbud. Vi har investert mye i dette og vil ha en evaluering senere i vår, sier Højsgaard.

Siste nytt i Nyheter

Skårland Hage og Anlegg AS konkurs
ANNONSE
– Velviljen blant togpendlerne er over
 
– Beruset sjåfør stanset i Aspervika
Ber gjerne om opprykk for Sandnes Ulf
Jærbanen er åpen etter stans
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE