Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her kan du se hva Fylkesmannen mener

Sandnesgaukene sa klart nei til Stavanger og Sola, men mange ønsker å slå Sandnes sammen med Forsand. Klokken 12.30 i dag får vi vite hva fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa mener om saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.09.2016 kl 13:51

Sandnesposten går i samsending med NRK Rogaland når Fylkesmannen tirsdag klokken 12.30 legger fram sin innstilling til kommunereformen.

Det er naturligvis knyttet stor spenning til konklusjonene fra Fylkesmannen. Meltveit Kleppas mandat er ikke å avgjøre hvordan det nye kommunekartet blir, men hennes anbefaling vil følge saken som skal avgjøres endelig i Stortinget.

Regjeringen vil som kjent redusere antall norske kommuner betydelig, og samtlige av landets 428 kommuner har derfor blitt oppfordret til å se på en mulig sammenslåing med nabokommuner. Det har også Sandnes kommune gjort, først gjennom en bred dialog med alle jærkommunene. Etter hvert ble utredningen begrenset til én mulig storkommune bestående av Sola, Stavanger og Sandnes.

Dette sa både solabuen og sandnesgauken blankt nei til. Samtidig kom det i vår indikasjoner fra Forsand om at de ønsket en allianse med Sandnes. Dette ønsket ble bekreftet i en innbyggerundersøkelse, og tidligere denne måneden ga et flertall av kommunestyrepolitikerne i Forsand sin støtte til å slå seg sammen med Sandnes.

Tirsdag får vi altså vite hvordan Fylkesmannen ønsker seg kartet på Nord-Jæren, og det hele kan du altså følge her. Sendingen til NRK Rogaland starter klokken 12.00. Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland er programledere.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!