Nå endres regelverket i bystyresalen

Publisert:

Et utvalg bestående av én politiker fra hvert parti har jobbet fram forslag til endringer i gjeldende praksis for bystyremøtene.

 
– Skivebom fra Thorbjørnsen og Seland om folkebad

Publisert:

Pål Morten Borgli (Frp) mer det er totalt skivebom av venstrepolitiker Per A. Thorbjørnsen å karakterisere Sandnes sitt nei til å være med på spleiselag til et interkommunalt folkebad som lite logisk.

 
Varsler eiendomsskatt på «verk og bruk»

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 11:33

Stanley Wirak (Ap) sier til Sandnesposten at kommunen mest trolig vil innføre eiendomsskatt på «verk og bruk». Samtidig ønsker han en åpen debatt i Sandnes Arbeiderparti omkring innføring av ordinær eiendomsskatt.

 
– Ser ikke logikken i Sandnes-nei

Publisert: - Oppdatert: 13.02.2018 kl 17:50

Den profilerte stavangerpolitikeren Per A. Thorbjørnsen (V) er skuffet, men ikke overrasket, over at Sandnes igjen sier nei til å være med på spleiselag til et interkommunalt folkebad. Gruppeleder Thor Magne Seland i Sandnes Høyre frykter negative konsekvenser.

 
– Vi behandler ikke saker på bakrommet i Sandnes kommune

Publisert:

Kenny Rettore (H) sier at saken for Høyre ikke handler om Sandnes Ulf. De mener det dreier seg om at posisjonen vedtok en sak uten alle fakta på bordet. Rettore beskylder Pål Morten Borgli (Frp) for å ikke å ha satt seg skikkelig inn i saken før den ble vedtatt.

 
– Folk er mer opptatt av bompenger enn atomvåpen

Publisert: - Oppdatert: 07.02.2018 kl 19:53

Onsdag har lektor og politikerveteran Aastein Aase vært 80 år på jorden. Bak det karakteristiske smilet gløder engasjementet fremdeles.

 
Olav Birkeland innlemmet som æresmedlem

Publisert: - Oppdatert: 07.02.2018 kl 06:37

Olav Birkeland har 40 år bak seg som politiker i Sandnes. På tross av at han ble innlemmet som æresmedlem i Sandnes Høyre, har han på ingen måte tenkt å gi seg med politikken.

 
Nekter å godta posisjonspartienes avgjørelse

Publisert: - Oppdatert: 05.02.2018 kl 16:09

Forrige uke foreslo Solgull Klette (H) at Sandnes kommune burde ta kontakt med de ideelle organisasjonen for å kartlegge hvilke tiltak som kan iverksettes for å få ned antallet bostedsløse. Forlaget ble nedstemt, og nå ruller debatten.

 
 
SV vil droppe hele SFO

Publisert:

Sosialistisk Venstreparti ønsker at foreldre skal slippe å betale for at barna skal oppholde seg på skolefritidsordninger. De foreslår utvidet skoledag som løsning.

 
Dagestad seiler opp som ordførerkandidat for Sandnes Høyre

Publisert: - Oppdatert: 26.01.2018 kl 22:57

Den 6. februar avholder Sandnes Høyre ekstra årsmøte for å slå seg sammen med partikollegene i Forsand. Partiledelsen innrømmer at nåværende Forsand-ordfører, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, er tiltenkt en sentral rolle i partiet.

 
SV hentet fungerende partileder til årsmøtet

Publisert: - Oppdatert: 26.01.2018 kl 15:26

Torsdag kveld avholdt Sosialistisk Venstreparti i Sandnes sitt årsmøte. Fungerende partileder Kirsti Bergstø kom til inspirasjon for medlemmene.

 
Grønt skifte med flere profiler

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2018 kl 19:15

Barnebokforfatter Nina Bay er blant de nye profilene som skal løfte MDG i Sandnes til nye høyder. Nå ruster lokallaget seg til valgkamp.

 
Sanna Rana vil utgjøre en forskjell

Publisert: - Oppdatert: 21.01.2018 kl 12:56

Sanna Rana (15) er valgt som ny ungdomsordfører i Sandnes. – Jeg har et ønske om å utgjøre en forskjell, sier hun.

 
– Kan husene i Skippergata flyttes?

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 12:53

Utvalg for byutvikling vil ikke under noen omstendigheter gå med på å stenge Skippergata for bilene. Nå vil de gjerne se nærmere på om noen av husene i nedre del kan flyttes.

 
Vil bygge småhus for rusavhengige i LNF-områder

Publisert:

Leder Annelin Tangen (Ap) i Utvalg for helse- og sosialtjenester mener problemene med å bygge småhus for vanskeligstilte i etablerte boligområder gjør at kommunen må se på alternative løsninger.

 
Over 30 protesterte mot planlagt vindpark

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2018 kl 15:49

Før formannskapsmøtet startet, hadde over 30 naboer til Vardafjellet Vindkraft møtt opp for å vise politikerne at de frykter støy fra det nye vindkraftanlegget.

 
Nå melder han seg ut

Publisert:

I helgen gikk Venstre inn i regjering med Høyre og Frp. Nå melder tidligere Venstre-leder Kjell Haavard Thrane Høie seg ut av partiet.

 
– Sandnes kommune er ingen versting

Publisert:

Arne Oftedal (Ap) mener kommunen gjør en god jobb i forhold til kommunale innkjøp og anskaffelser.

 
Sandnes-topp blir fylkestopp

Publisert:

Gruppeleder Oddny Helen Turøy i Sandnes Krf er innstilt som ny fylkesleder for Rogaland KrF.

 
Wirak: – Situasjonen kan ikke dra ut

Publisert:

Fylkesleder Stanley Wirak var tirsdag i styremøtet til Rogaland Arbeiderparti. Sandnes-ordføreren sier de støtter fullt ut prosessen sentralstyret har valgt med tanke på å avklare situasjonen rundt partiets suspenderte nestleder.

 
Slik tror partitoppene at 2018 blir i Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 25.12.2017 kl 07:03

Gruppelederne i bystyret håper på et bedre næringsliv neste år. 
Samtidig er de smertelig klar over at kommunen fortsatt står overfor store utfordringer for å få bukt med arbeidsledigheten.

 
– Generelt skeptisk til lukkede møter

Publisert:

Normalt er politiske møter åpne for presse og publikum. Det var ikke tilfellet da administrasjonen kalte politikerne inn til ekstraordinært møte i formannskapet for å avgjøre salget av rådhuset mandag.

 
Rådhuset solgt bak lukkede dører

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2017 kl 22:37

Medlemmene satt sammen godt halvannen time for å diskutere om de skulle godta budet på rådhuset som ble gitt av Base Property AS. Diskusjonene for og i mot salget hadde kommunens rådmann og administrasjon valgt å unndra offentligheten.

 
Melder seg ut dersom Venstre + Frp = sant

Publisert:

Flere Venstre-medlemmer i Sandnes vurderer å melde seg ut dersom partiet går i regjering med Frp. Det hevder bystyrerepresentant Kjell Haavard Thrane Høie, som er blant dem.

 
Flertallet åpner for riving i Strandgata

Publisert:

45 av 49 i bystyret er åpne for å rive i Strandgata for å slippe bussen fram. MDGs Erlend Kristensen og Venstres Kjell Haavard Thrane Høie er ikke begeistret.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE