Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jublet for tre viktige bortepoeng

Jublet for tre viktige bortepoeng

JUBELBRUS: Lurigans og spillerne var ekstremt glade for tre viktige poeng på bortebane. Foto: Øystein Elvestad

Lura kom fra en solid prestasjon mot Start2, og alt lå til rette for årets første trepoenger på langreise. Og slik gikk det borte mot Randesund.

Tekst:

Publisert:

3. divisjon fotball avdeling 5, menn

Randesund 0 (0)

Lura 1 (0)

Mål: 0-1 Johannes Eide (88)

Tilskuere: 50 (30 av disse støttet Lura IL)

Luras lag: Sondre Hellevik – Daniel Jacobsen, Ole Andre Nordahl, Johannes Eide, Michael Bekke (Fredrik Røysheim Sjølie fra 25 min) (Kent Arne Ask fra 90 min), Magne Qvanvik (Simen Vedvik fra 80 min), Eirik Indredavik, Fabiano Kristiansen, Sander Bjørnå (Ole Espedal fra 75 min), Vetle Høivik og Espen Nygaard (Erlend Gudmestad fra 63 min)

INNSENDT REFERAT: Lørdag tok Lura nok en gang turen til det blide Sørlandet for ny seriekamp. Denne gangen for å møte Randesund, som har hatt en tøff start på sesongen poengmessig. Lura kom fra en solid prestasjon mot Start2, og alt lå til rette for årets første trepoenger på langreise.

Lura startet kampen med høyt press, og fikk noen gunstige brudd og overganger i starten av kampen. Allerede etter 10 minutter burde laget fra Sandnes ha scoret to ganger, men nøling foran mål gjorde at Randesundspillerne klarte å få bort ballen i siste sekund. Lura hadde en tydelig kampplan med å stå høyt med laget i starten av kampen, men Randesund var dyktige i frispillingen. Dette førte til at det til tider var stort strekk mellom lagdelene til Lura, og rom å spille i for Randesund. Som en konsekvens av dette fikk Randesund derfor et par gode overgangsmuligheter, og kunne fort ha tatt ledelsen etter 25 minutter, da de kom til et innlegg og en farlig avslutning. Lura har gjennom hele sesongen spilt seg til mange sjanser i kampene de er involvert i, men har til tider slitt med å få avslutningene i mål. Dette kjennetegnet også Lura i lørdagens kamp. Til pause stod det 0-0, men Sandneslaget burdet hatt noen scoringer med seg inn til pausen.

Det er usikkert hva som ble sagt i pausen, men i andre omgang valgte Lura å ligge mer kompakt med laget. Det førte til svært få målsjanser til hjemmelaget, mens bortelaget var farlige på overganger. Lura stanget og stanget, men etter 78 minutter ble Vetle Høivik felt av keeper i en duell i feltet. Dommeren brukte lang tid på å bestemme seg, men til slutt blåste han straffespark. Eirik Indredavik var mannen som skulle sende Lura i ledelsen, men keeper reddet straffen. Vetle Høivik, som ordnet staffen til Lura var først på returen, men blåste ballen over mål. Det var tydelig at Lura ønsket seg en borteseier. De fortsatte å jobbe hardt for hverandre i slutten av kampen, og etter 88 minutter skulle de få lønn for strevet. En corner fra Daniel Jacobsen ble slått inn i feltet, og etter klabb og babb fikk Johannes Eide til et skudd som gikk via stolpen og inn i mål. Det var tydelig at målet betydde noe for bortelaget. Både spillere, trenere, lagledere og Lurigans gikk amok og feiret som om de hadde vunnet Champions League. Det skjedde ikke mye foran noen av målene etter dette, og etter 97 minutter blåste dommeren av kampen til ellevill jubel fra bortelaget.

Lura tok dermed sin første seier etter på en av mange langturer. Det var tydelig at dette betydde mye for alle som er i og rundt klubben. Lura har nå tatt seks poeng på fire dager, og har for alvor meldt seg på i toppen av tabellen. Det er nå kun to poeng opp til topp tre på tabellen, og dermed ser det ut til å bli en spennende høst for Lura IL. Neste kamp er søndag 26. juni mot Vigør på Lura Stadion. Den kampen har avspark klokken 16.00.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!