Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jules ble helten for Lura

Jules ble helten for Lura

AVGJORDE: Jules Sambou var i ekstase etter å ha gitt hjemmelaget en fortjent 1-0-ledelse. FOTO: Henning Lillejord

200 tilskuere fikk se Lura slå topplaget.

Tekst:

Publisert:

3. divisjon fotball avdeling 5, menn

Lura 1 (0)

Viking2 0 (0)

Mål: 1-0 Jules Sambou (64).

Tilskuere: ca. 200

Luras lag: Elias Røyset Ingebrethsen – Daniel Jacobsen, Sander Schaatun Grelland, Ole Andre Nordahl, Michael Bekke, Jose Alejandro Valecillos Marcano (Kent Arne Ask fra 90 min), Jules Sambou, Eirik Indredavik (Magne Qvanvik fra 82 min), Sander Bjørnå (Fredrik Røysheim Sjølie fra 65 min), Andre Jørgensen (Espen Nygaard fra 82 min) og Vetle Høivik.

INNSENDT REFERAT: Lura tok mandag kveld i mot serieleder, Viking 2, til høstsesongens første kamp. Viking 2 har vært suverene i hele år, og ligger fortjent på toppen av tabellen. Lura avsluttet vårsesongen sterkt, og det var knyttet stor spenning til om Lura skulle fortsette den gode formen når avdelingens beste lag kom på besøk.

Kampen ble som forventet en stillingskrig de første minuttene. Hjemmelaget prøvde å bryte ut i press når muligheten til det var tilstede, men lå ellers tett og kompakt i en 4-4-2 formasjon. Det gjorde arbeidsforholdene til Viking 2 vanskelige, og førte til at de etter hvert slo mye langt mot spissene. Viking 2 fikk kampens første store sjanse. Et skudd fra 12 meter ble mesterlig stoppet av Lurakeeper, Elias Røyset Ingebrethsen, som forrøverig var god gjennom hele kampen for Lura. Det var enkelt å se at Lura jaktet ballbrudd når Viking hadde ballen i forsvaret, og etter hvert fikk hjemmelaget mange gunstige brudd, som kunne og burde resultert i scoring. Vetle Høivik, Andre Jørgensen, ”Ali” og Sander Bjørnå hadde alle muligheten til å gi hjemmelaget ledelsen, men en god Vikingkeeper stod i veien. Lagene gikk til pause på 0-0 i en omgang som var relativt jevn mellom to gode fotballag.

(teksten fortsetter under bildet)

Se bildet større

Ole Andre Nordahl (t.v.) og «Ali» jublet sammen med lagkameratene og supportergjengen Lurigans etter scoringen. FOTO: Henning Lillejord

Andre omgang startet likt som den første. Lura var disiplinerte defensivt, og gjorde det vanskelig for Viking 2. Det resulterte i mange gode overganger til hjemmelaget, og etter 64 minutter skulle de ta en fortjent ledelse. Vetle Høivik gjorde en strålende jobb, og kom til et innlegg som ble slått langs bakken. Spissmakker, Andre Jørgensen, kjempet til seg ballen, men forsøket ble mesterlig reddet av Vikingkeeperen. Men, på returen dukket Jules Sambou opp, og satt inn det som var en fortjent ledelse. Viking flyttet laget høyere i banen etter scoringen, mens Luraspillerne kjempet som løver for hverandre. Viking skapte et par store sjanser på skudd fra distanse og innlegg, men ballen gikk heldigvis for Lura enten i klypene på keeper Ingebrethsen eller utenfor. På overtid kunne Espen Nygaard avgjort kampen for Lura. Alene med keeper smalt han ballen over mål, men det fikk heldigvis ingen konsekvens for hjemmelaget. En god fotballkamp endte i en fortjent 1-0 seier til Lura, mot divisjonens topplag. Dermed fikk Lura den best tenkelige starten på det som kommer til å bli en spennende og nervepirrende høstsesong for alle topplag i 3. divisjon.

Ellers kan det nevnes at Lura-gutt Zymer Bytyqi spilte 70 minutter for Viking 2. Han gjorde en god figur, men klarte aldri å sette ballen i mål.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!