Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lura-gjengen banket Mandalskameratene

Lura-gjengen banket Mandalskameratene

Vetle Høivik (f.v.), Alf Jakob Aano og Eirik Indredavik spilte alle en strålende kamp for Lura, og tegnet seg alle på scoringslisten. Foto: Henning Lillejord

Lura oppe i 12 kamper på rad uten tap idet de tok et syvmilssteg mot ny kontrakt i 3. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2016 kl 20:15

3. divisjon fotball avdeling 5, menn

Lura 7 (3)

Mandalskameratene 2 (1)

Mål: 1-0 Vetle Høivik (1), 1-1 Theodor Høksaas Gabrielsen (4), 2-1 Selvmål (11), 3-1 Alf Jakob Aano (14), 4-1 Vetle Høivik (46), 5-1 Alf Jakob Aano (51) , 6-1 Eirik Indredavik (72), 6-2 Mads Sveindal (90) og 7-2 Sander Bjørnå (90)

Tilskuere: 200

Luras lag: Sondre Hellevik – Stig Vik Nedrebø (Ole Espedal fra 84 min), Johannes Eide (Sander Bjørnå fra 74 min), Fabiano Kristiansen, Ole Andre Nordahl, Jose Alejandro Valecillos Marcano (Fredrik Røysheim Sjølie fra 66 min), Eirik Indredavik, Jules Sambou (Simen Vedvik fra 74 min), Michael Bekke, Vetle Høivik og Alf Jakob Aano (Andre Jørgensen fra 81 min)

INNSENDT REFERAT: Lura fikk lørdag besøk av en gammel storhet i fotballverden, nemlig Mandalskameratene. Det gjenstod før denne kampen kun fire kamper av årets sesong, og Mandalskameratene lå fem poeng bak Lura. Dermed var forutsetningene til bortelaget enkle. De burde, og nesten måtte, ta med seg tre poeng sørover for å ha en mulighet til å spille i 3. divisjon i 2017. For Lura sin del var også forutsetningene enkle. Med tre poeng ville de ta et syvmilssteg mot å holde seg i divisjonen. Med disse forutsetningene var det ventet en kamp med nerver, spenning og høy temperatur, noe som skulle vise seg å stemme.

SJEKK TABELLEN HER

Kampen åpnet strålende for hjemmelaget. Fabiano Kristiansen slo en nydelig bakromsball til Vetle Høivik, som enkelt lobbet ballen i mål. 1-0 til hjemmelaget allerede etter 30 sekunder. Det var et høyt tempo i starten, og MK flyttet opp mange spillere når de hadde muligheten. Etter 4 minutter fikk de et hjørnespark. Ballen ble i første omgang klarert, men et nytt innlegg fra venstre ble satt i mål, og dermed stod det 1-1 før det var spilt 5 minutter. Det så ikke ut til å prege hjemmelaget nevneverdig. De trøkket til i duellene, spilte med stor selvtillit og viste en vinnervilje som måtte resultere i flere mål. Flere mål skulle det også bli.

Etter et konstant press fra hjemmelaget, skulle de etter 11 minutter ta ledelsen. Etter et strålende innlegg, var en MK-spiller uheldig og satte ballen i eget mål. Like etter var Lura på pletten igjen. Alf Jakob Aano, som i sommer meldte overgang til Lura fra Madla, sendte Lura opp i en 3-1 ledelse, og vi hadde fortsatt ikke passert 15 minutter av kampen. Etter dette hadde hjemmelaget flere muligheter til å øke ledelsen. Blant annet brant hjemmelaget et straffespark ved Eirik Indredavik. Flere mål kom det ikke de første 45 minuttene og Lura kunne gå til pause med et fullt fortjent 3-1 ledelse og stående applaus fra publikum.

(teksten fortsetter under bildet)

Se bildet større

NORGES BESTE SUPPORTERE?: Lurigans bidro som vanlig til en fantastisk ramme rundt kampen. Hele 200 tilskuere hadde tatt turen til Lura stadion lørdag ettermiddag. Foto: Henning Lillejord

Andre omgang var kun 1 minutt gammel da Vetle Høivik skulle sette sitt andre mål for dagen. Et dårlig utspark fra keeper etter tilbakespill ble plukket opp av Alf Jakob Aano. Han sendte ballen videre til Høivik, som enkelt kunne sende hjemmelaget opp i 4-1 ledelse. Det viste seg etter hvert å være kvalitetsforskjell på lagene. Hjemmelaget rullet opp det ene angrepet etter det andre, mens MK virkelig hang i tøylene. Etter 51 minutter var det Alf Jakob Aano sin tur til å gjøre sitt andre mål for dagen. En strålende prestasjon og avslutning inne i sekstenmeteren til MK, og dermed 5-1. Etter 72 minutter fikk Lura hjørnespark. Hodespesialist Eirik Indredavik steg til værs og stanget inn 6-1 ledelse. Med litt mer nøyaktighet på siste tredjedel kunne Lura fått enda flere mål i denne perioden, men vi måtte inn i overtiden før det kom flere mål. Først reduserte MK til 6-2, før Fredrik Sjølie slo et strålende innlegg til Sander Bjørnå som fastsatte sluttresultatet til 7-2 til Lura.

Kampen i dag vitner om at det ikke er en tilfeldighet at hjemmelaget nå har gått hele 12 kamper på rad uten å tape. Det oser vinnervilje, kameratskap og positiv energi av det Lura foretar seg. I dag var det kvalitetsforskjell på lagene, og Lura vant kampen fullt fortjent 7-2, en seier som kunne vært større. Hjemmelaget har nå scoret 18 mål på tre kamper, og det bør gi selvtillit i fortsettelsen. De 200 tilskuerne som var tilstede på kampen gav spillerne en fortjent hyllest etter kampen, og Lurigans lagde som vanlig liv og røre. Neste kamp for Lura er neste lørdag borte mot Start 2 på Sør-Arena.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!