Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lura har elleve kamper på rad uten tap

Lura har elleve kamper på rad uten tap

Lura har ikke tapt siden 11. juni. FOTO: Arkivfoto

Lura imponerer stort etter opprykket til 3. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2016 kl 19:15

3. divisjon fotball avdeling 5, menn

Jerv 2 2 (1)

Lura 4 (0)

Mål: 1-0 Vegard Somdal (35), 1-1 Jose Alejandro Valecillos Marcano (50), 1-2 Michael Bekke (63), 2-2 Simen Aanonsen (70), 2-3 Michael Bekke og 2-4 Jose Alejandro Valecillos Marcano (90)

Tilskuere: 100

Luras lag: Sondre Hellevik – Stig Vik Nedrebø, Sander Grelland, Fabiano Kristiansen, Ole Andre Nordahl, Jose Alejandro Valecillos Marcano (Ole Espedal fra 90 min), Eirik Indredavik, Jules Sambou ( Simen Vedvik fra 90 min), Michael Bekke (Eivind Dirdal fra 90 min), Vetle Høivik og Espen Nygaard (Erlend Gudmestad fra 75 min)

INNSENDT REFERAT: Lørdag tok Lura turen til Grimstad for å møte Jerv 2 til en viktig kamp for begge lag. Før kampen lå Lura tre poeng foran Jerv 2 på tabellen, og dermed var forutsetningene enkle for hjemmelaget. De burde, og nesten måtte slå Lura for å henge med i kampen om spill i den nye 3. divisjonen. For Lura sin del var dette nok en cupfinale. Alt lå til rette for en fartsfull og spennende kamp mellom to av topplagene.

Kampen åpnet med et stort ballinnehav til Jerv 2. Bortelaget var ikke veldig interessert i å satse fremover, og dermed fikk Jerv ha mye ball i starten av kampen. Det var allikevel Lura som skulle skape den første sjansen. Sander Grelland sin heading ble reddet på strek av en forsvarsspiller etter 25 minutter. Ikke lenge etter fikk Vetle Høvik ballen i beina inne i sekstenmeteren til Jerv 2. Han sendte sin oppasser til pølsebua for å kjøpe middag, men avslutningen gikk dessverre for Høivik og Lura rett på keeper. Lura var klart best i denne perioden, men det var hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Et godt angrep av hjemmelaget sendte en av hjemmelagets spillere alene med keeper, men han ble stoppet av Lurakeeper, Sondre Hellevik. Ballen spratt videre til Vegard Somdal, som enkelt kunne gi hjemmelaget 1-0 ledelse, som også sto seg til pause.

Lura viste tidlig i andre omgang at de fortsatt hadde tro på å snu kampen. Det gikk kun fem minuttet før utlikningen var et faktum. Et strålende angrep med timing og gode bevegelser ble avsluttet i tverrlegger og inn av Jose Alejandro Valecillos Marcano. Lurigans, Lura sin supporterklubb, manet bortelaget til videre innsats. Etter 62 minutter leste Espen Nygaard et dårlig tilbakespill til keeper. Sisteskansen til Jerv 2 måtte ty til ulovlige midler, og dermed straffespark til Lura. ”Ali” fikk tillit igjen fra 11 meteren etter forrige helgs scoring på straffespark, men denne gang reddet keeper mesterlig. Heldigvis for Lura var spillende trener, Michael Bekke, først på returen, og satte ballen i mål via stolpen. Ikke lenge etter fikk hjemmelaget et hjørnespark. Ballen gikk gjennom alt og alle til en umarkert Simen Aanonsen, som enkelt kunne sette ballen i mål til 2-2. Kun minuttet etterpå slo ”Ali” et strålende innlegg fra høyre. Ballen gikk mot bakre stolpe hvor Bekke fikk all tid i verden, og kunne enkelt sende Lura opp i en 2-3 ledelse. Jerv 2 flyttet laget høyere i jakten på utlikning, men en av kampens store spillere, ”Ali” ønsket å legge all tvil til side. På en av mange overgangsmuligheter for Lura satte han ballen enkelt i mål til 2-4, og dermed var kampen avgjort. Fem minutter på overtid blåste dommeren av kampen, og dermed endte det med en sterk Luraseier på Levermyr stadion.

En strålende andre omgang gjorde at Lura tok med seg tre viktige og fortjente poeng tilbake til Sandnes. Måten bortelaget fremstår på i dagens kamp burde gi spillerne et realistisk håp om spill i den nye 3. divisjonen i 2017. Lura har nå gått hele elleve kamper uten tap, noe som er imponerende av et lag som i fjor spilte i 4. divisjon. Det gjenstår nå kun fire kamper av årets sesong, og neste test for Lura er hjemme mot Mandalskameratene. Kampen spilles lørdag 01 oktober klokken 16.00.

Sjekk tabellen her

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!