Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lura med sterk seier over Start 2

Lura med sterk seier over Start 2

MATCHVINNER: Michael Bekke ble matchvinner mot sine gamle lagkamerater. Foto Henning Lillejord

Lura leverte opp mot årsbeste i flere faser av spillet mot Start 2.

Tekst:

Publisert:

3. divisjon fotball avdeling 5, menn

Lura 1 (0)

Start 2 0 (0)

Mål: 1-0 Michael Bekke (56)

Tilskuere: ca. 110

Luras lag: Sondre Hellevik – Daniel Jacobsen, Fabiano Kristiansen, Ole Andre Nordahl, Michael Bekke, Jose Alejandro Valecillos Marcano (Ole Christian Espedal fra 90 min), Jules Sambou, Magne Qvanvik ( Kent Arne Ask fra 90 min), Sander Bjørnå (Fredrik Røysheim Sjølie fra 86 min), Vetle Høivik (Simen Vedvik fra 90 min) og Espen Nygaard (Erlend Gudmestad fra 75 min).

INNSENDT REFERAT: Kampene kommer tett som hagl for tiden. Onsdag kveld fikk Lura besøk av Start 2 på Lura stadion. Det er EM-pause for Tippeligaen, og ofte stiller reservelagene fra Tippeligaen sterke lag i slike perioder. Onsdag kveld var intet unntak da Start hadde med 6-7 mann som normalt har kamparena mot lag som Rosenborg og Molde.

Hjemmelaget gikk offensivt til verks, og var tydelig motiverte for å vise at de ville spise plommer med de store guttene. Etter kun få minutter gjør Espen Nygaard en strålende jobb når han stjeler ballen fra en forsvarer på Start. Alene med keeper får han til en bra avslutning, men keeper gjør en strålende redning. Lura var flinke til å variere presshøyden sin i denne kampen. Når de hadde mulighet til å bryte ut i press gjorde de det samlet, og når de lå kompakt slet bortelaget med å skape noe som helst. Det resulterte i flere farlige ballbrudd som førte til store sjanser. Både Sander Bjørnå, Vetle Høivik, Jose Alejandro Valecillos Marcano og Jules Sambou hadde store mulighet er til føre hjemmelaget opp i ledelsen, men ballen ville ikke i mål. Skulle dette bli nok en kamp på hjemmebane der hjemmelaget produserer store sjanser, men bortelaget skulle score? Lagene gikk i alle fall til pause på 0-0 etter en strålende førsteomgang av hjemmelaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se bildet større

Vetle Høivik gjorde en god kamp for Lura på topp mot Start 2. Daniel Jacobsen følger spendt med i bakkrunnen. Foto: Henning Lillejord

Lura åpnet andre omgang på samme måte som i den første. Det oste vilje til å jobbe for hverandre og publikum virket å være svært fornøyd med det hjemmelaget presterte. Etter 53 minutter får Lura corner. Daniel Jacobsen slo en strålende corner, som tidligere Startspiller, Michael Bekke, kriget i mål. Dermed fikk Lura det viktige førstemålet og 1-0 var et faktum på Lura stadion, fullt fortjent. Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen. Forsvaret spilte med stor ro, midtbanen vant krigen sentralt i banen, kantene jobbet knallhardt begge veier og spissparet stresset forsvaret til Start hele tiden. Etter 60 minutter vant Espen Nygaard ballen, og ble felt inne i sekstenmeteren. Dommeren var ikke i tvil, og dermed straffespark for Lura. Michael Bekke klemte til, men keeper gjør en strålende redning. Kampbildet var likt resten av kampen. Start, spekket med A-lagsspillere klarte aldri å skape noe på Lura. Hjemmelaget skapte sjansene som var, og seks minutter på overtid blåste dommer av kampen til ellevill jubel blant spillere, lagledere og publikum.

Oppsummert leverte Lura opp mot årsbeste i flere faser av spillet. De var jobbet, kriget og spilte god fotball i 90 minutter. Dermed ble det en fullt fortjent seier over et meget sterkt Start 2 lag. Nå handler det for Lura sin del om å ta med seg den gode prestasjonen, og gjenskape den på lørdag. Da reiser Luraguttene til Kristiansand for å møte Randesund.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!