Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lura tar ferie på femteplass

Lura tar ferie på femteplass

Sander Bjørnå (t.v.) og Ole Christian Espedal var blide og fornøyde etter å ha scoret mål i kampen mot Eiger. FOTO: Øystein Elvestad

I første serierunde tok Lura i mot Eiger til kamp på Lura Stadion. Eiger vant den kampen ufortjent 2-3 etter tidenes sjansesløseri fra Lura. Fredag var tiden kommet for det omvendte oppgjøret, der Lura jaktet revansje fra tidligere i år, mens Eiger ønsket å fortsette sin gode form på hjemmebane.

Tekst:

Publisert:

3. divisjon fotball avdeling 5, menn
Eiger 1 (0)
Lura 3 (1)
Mål: 0-1 Sander Bjørnå (44), 0-2 Ole Christian Espedal (76), 1-2 Jan Terje Søyland og 1-3 Erlend Gudmestad (90).
Tilskuere: ca. 200.
Luras lag: Sondre Hellevik – Daniel Jacobsen, Ole Andre Nordahl, Johannes Eide, Michael Bekke (Ole Christian Espedal fra 10 min), Jose Alejandro Valecillos Marcano (Steffen Vasbø fra 90 min), Fabiano Kristiansen, Magne Qvanvik, Sander Bjørnå (Erlend Gudmestad fra 81 min), Andre Jørgensen (Kent Arne Ask fra 90 min) og Fredrik Fotland Nilssen.

INNSENDT REFERAT: Første omgang åpnet med et trøkk mot Eigermålet. Bortelaget hadde bestemt seg for å gi 120% i den siste kampen før lagene tar sommerferie, og ikke minst prøve å revansjere det sure tapet fra tidligere i vår. Flere ganger var Lura på farlige visiter foran Eigermålet, men tilfeldigheter og godt forsvarsspill fra Eiger hindret Lura i å få en tidlig ledelse. Eiger kom mer med i kampen etter hvert, og fikk noen farlige dødballsituasjoner som kunne resultert i scoring. Like før pause fikk Fabiano Kristiansen ballen sentralt i banen. Sander Bjørnå satte på turboen, buet løpet, timet ballen fra Kristiansen perfekt, og headet ballen i bue over keeper og i mål. De fleste på tribunen var skuffet, men blant de ca. 200 tilskuerne, befant det seg fire personer som hadde tatt turen fra Lura. De var strålende fornøyde med at Lura gikk til pause med 0-1, en ledelse som var fortjent.

(teksten fortsetter under bildet)

Se bildet større

Fredrik Fotland Nilssen spilte fredag en god kamp for Lura. Han flytter nå hjem til Bergen, men fikk en fin opplevelse i sin siste kamp for klubben. FOTO: Øystein Elvestad

Som forventet startet andre omgang med et visst trøkk fra hjemmelaget. De klarte i starten av omgangen å stresse bortelaget, men ikke nok til at det resulterte i store sjanser og mål. Etter hvert som kampen gikk fikk Lura mer og mer rom til å kontre i. Flere ganger kom Lura på farlige overganger etter flott spill, men ballen ville ikke i mål. Etter 76 minutter vant Ole Christian Espedal ballen fra sin venstre back posisjon. Han passerte flere Eigerspillere, før han på vakkert vis limte ballen i vinkelen fra 30 meter. En fantastisk scoring av Espedal, og muligens et av de fineste målene som har blitt scoret i ”hålå” som det heter på på Eigerøy. De fleste trodde kanskje at kampen var punktert, men Eiger ville det annerledes. Et innlegg fra høyre ble satt i mål av Jan Terje Søyland, og både publikum og spillerne til Eiger trodde på en snuoperasjon. Like etter reduseringen får faktisk Eiger sjansen til å utlikne, men headingen fra Anto Pejic gikk i tverrlegger og over. Etter dette skapte Eiger ingenting, og på overtid kunne juniorspiller, Erlend Gudmestad, avslutte en fantastisk overgang i mål, og dermed 1-3.

Oppsummert vinner Lura kampen fullt fortjent. Fotball er mange ganger enkelt. Det handler om å ville mer enn motstanderen, vinner flere dueller og jobbe kollektivt sammen. I vårsesongens siste kamp gjorde Lura nettopp dette. De ville mer enn Eiger, løp mer enn Eiger og ville revansjere det sure tapet fra første serierunde. Dermed tok Lura en sterk borteseier mot et av divisjonens beste hjemmelag. Dermed kryper laget fra Sandnes opp til 5. plass på tabellen, og laget går en spennende høst i møte.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!