Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Riska med to poengtap på rad

Riska med to poengtap på rad

Det var flere tøffe dueller i kampen mellom Riska og Frøyland torsdag kveld.

Med uavgjort borte mot tabelljumbo Odda i sist runde, smaker Riska på sommerkomplekset nok en gang. Mot et dårlig trent Frøylandlag burde alle poengene i St.Hans oppgjøret vært igjen på Riska, men i år som i fjor taper laget poeng mot antatt svakere motstand i sommervarmen.

Tekst:

Publisert:

INNSENDT REFERAT: I perfekt fotballvær og en nydelig midtsommerbane, var det Frøyland som tok kommandoen fra start. I det vi passerer 4 minutter tar Frøylands høyreback Jone Kleppa regien i et lekkert angrep med pent veggspill som sender ham alene til dødlinja innenfor 16 meteren. Innlegget er presist og treffer foten til nr.2 i rekken hos fotballfamilien Haugen fra Klepp. Han ekspederer ballen knallhardt i mål. En opptur for unge Andreas Haugen som har sin første kamp etter et 5 ukers opphold på grunn av skade og ferie.

Se bildet større

Frøyland-stopper Joakim Grødeland kommer før Riska-kaptein Thomas Haugland (t.h.) på ballen i denne situasjonen.

Etter kalddusjen våkner Riska til live. Anført av midtbaneeleganten Runar Fløysvik skjer det aller meste på Frøylands halvdel den neste halvtimen. Fløysvik er nær ved å utligne kun minuttet etter med et skudd fra 25 meter. Ballen får en pen dupp over keeper, men treffer tverrligger. Så går det kun minuttet igjen, før samme Fløysvik trer gjennom til Riskas nye spisskomet Defrim Kocani. Frøyland bommer på timingen på offsidefella og Kocani får så mye rom at han må titte bort på linjedommer før han bestemmer seg for å skyte. Ballen settes hardt under keeper og de 200 fremmøtte fikk midtsommerstemningen servert umiddelbart. Kocani, som kom fra 31 mål som 16-åring for Sandved i 5.divisjon, har funnet seg vel til rette på Hommersåk. Tre scoringer på de fire siste kampene viser at denne 17 åringen har en lysende fremtid foran seg.

Frøyland overtar iniativet i siste del av omgangen og får en kjempesjanse i det 42 minutt. Frøylands hvasseste Frank Hole kommer rundt på høyresiden og spiller hærfører Hans Kristian Håland som er helt alene med Andreas Smalås i Riskamålet. Fra straffemerket forsøker han å sette ballen til side for Smalås, men sistnevnte leser ballbanen og er nede og holder. Lagene går til pause med balanse i regnskapet.

I 2. omgang vokser Riskadominansen etter hvert som tiden går og Frøylands tydelig svake løpskapasitet kommer til syne. Frøyland er farlige på kontringene og får sine muligheter, blant annet ved en misforståelse hos midtstopperparet hos Riska. Ballen ender hos Frøylands Tommy Tønnessen som er helt alene med keeper, men møter sin overmann i en meget god Andreas Smalås i Riskamålet. Utover kampen produserer Riska den ene sjansen etter den andre, men får ikke puttet ballen bak det som er Smalås’ motbilde hos Frøyland, Bjørn Magne Bakken i Frøylandmålet.

Med både Rene Duås og Alexander Skavland ute, var det Riskas fremtidige forsvarsklippe Espen Olsen som fikk ansvaret på venstresiden i forsvaret. Den oppgaven løste Olsen glimrende og ble kåret til Riskas beste. Olsen er også svært nær å bli matchvinner i det han setter hodet til på overlegget fra innbytter Thomas Vier. Hele stadion ser ballen i mål, men den går millimetre utenfor. Den kommer unge Olsen til å drømme om i natt. Riskas andre innbytter, Johannes Øksnevad, skaper mye problemer for sisterekka til Frøyland i sluttminuttene, og får også sin sjanse til nok en gang å bli Riskas joker – men heller ikke denne gang er marginene på Riskas side. At det står målløst i 2.omgang må skrives på kontoen for sommerkomplekset.

Nå gjenstår kun én kamp før det er sommerpause i 3.div avd.6. Skulle overraskelseslaget Riska løfte seg og levere en like god forestilling hjemme som borte mot Åkra, legger laget seg helt i toppstriden når spillerne får en velfortjent sommerferie.

KAMPFAKTA:

Riska – Frøyland 1-1 (1-1)

Riska: Andreas Smalås, Espen Olsen, Thomas Haugland (K), Atle Soma, Knut Magnus Haugland, Morten Ommundsen, Joachim Boxill Knutsen, Kjetil Fjelde, Anders Ommundsen (Thomas Vier 75 min.), Defrim Kocani (Johannes Øksnevad 70 min.).

Frøyland: Bjørn Magne Bakken, Rein Storhaug Auestad, Dagfinn Nærland, Jone B. Kleppa, Joakim Grødeland, Anders Haugen, Sigbjørn Skjæveland, Johannes K. Vagle (Morten Karlson 65 min.), Tommy Tønnesen, Frank Hole (Sindre Alme 65 min.), Hans Kristian Håland

Gule kort: Runar Fløysvik (Riska), Johannes K. Vagle (Frøyland), Tommy Tønnessen (Frøyland).

Dommer: Sabri Cetintas (Sandner Ulf)
Ass.dommere: Jim Ivar Nystad (Lura IL), Andreas Ihle (Hinna IL – Fotball)

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!