Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sandnes Ulf reagerer på denne datoen

... og «at NFF mener Sandnes Ulf var sjanseløse på stillingen 2-1»

Sandnes Ulf reagerer på denne datoen

Denne e-posten fikk Sandnes Ulf fredag 26. august klokken 1530. FOTO: Skjermdump

– Det virker som NFF har en agenda, sier Sandnes Ulfs styreleder Terje Hopen. – Jeg har god samvittighet, sier leder for Doms- og sanksjonsutvalget Øyvind Skaara.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2016 kl 20:03

Sandnes Ulfs styreleder Terje Hopen er ikke nådig i sin kritikk av Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund.

– Skrivet med beslutningen om at protesten til KBK blir tatt til følge, som vi mottok fredag 26. august klokken 1530, er datert 24. august 2016. Det betyr at beslutningen ble tatt onsdag. Da har de sittet på den hele torsdagen og hele fredagen, helt til det tidspunktet hvor folk flest går hjem fra jobb. Så krever de at vi skal bruke lørdag og søndag hvis vi ønsker å skrive en anke, sier styreleder i Sandnes Ulf Terje Hopen oppgitt.

– Hvorfor tror du de gjør det på denne måten?

– Det virker som om noen har en agenda. Er det for å beskytte seg selv mot journalister? Jeg vet ikke, sukker Hopen, som selv har avlyst alle planer i helgen. Det samme har flere andre i Sandnes Ulf som følge av e-posten fra NFF fredag ettermiddag.

Nå starter jobben med å få jurister til å ta et haste- og helgeoppdrag for styrelederen.

** Oppdatert: Sandnes Ulf skriver i en pressemelding at de har fått utvidet frist til tirsdag å levere anke

– Det er ikke akkurat gratis! Dette er hårreisende, sier Hopen, som også reagerer sterkt på selve vurderingen fra Doms- og sanksjonsutvalget.

– Jeg reagerer noe enormt på at de er så klare på at det røde kortet var direkte avgjørende for kamputfallet. De mener altså at på stillingen 2-1 til Kristiansund etter 71 minutter, så var Sandnes Ulf sjanseløse til å vinne eller ta poeng i kampen.

– Vi snakker om Kristiansund, laget som 11 mot 11 ledet 1-0 hjemme mot Kongsvinger på onsdag til det var ti minutter igjen, men som tapte 1-2.

Forklarer datoen

Øyvind Skaara, som har vært leder i denne saken for doms- og sanksjonsutvalget i NFF, sier følgende:

– Vi behandlet saken muntlig 24. august. Men da er det fortsatt en del arbeid som gjenstår. Domsskrivning, pressemelding, samkjøring med Norges Fotballforbund og så videre. Jeg mener det gikk ganske raskt fra vi var enige muntlig, til det ble sendt ut skriftlig, sier Skaara.

På spørsmål om tidspunktet for å informere klubbene var uheldig, svarer han:

– Vi ønsket å få dette ut så snart som mulig – og jeg kan forsikre om at vi har forsøkt å jobbe så raskt som overhodet mulig. Jeg forstår ikke helt kritikken på at det har tatt lang tid, for de tre i doms- og sanksjonsutvalget har fulltidsjobber utenom og vi kunne ikke fattet en beslutning raskere enn dette. Jeg har veldig god samvittighet på det punktet, sier lederen.

– Samtidig så forstår jeg at Sandnes Ulf synes det er uheldig at det faller på det tidspunktet, men det er regelverket – som klubbene selv har vært med på å bestemme i fotballtinget – som er slik at det er tre dager og ikke tre virkedager for ankefrist.

Til Nettavisen uttaler han i tillegg følgende om selve dommen:

– Vi ble bedt om å vurdere om det var en grov feil av dommerne, ved deres forståelse av regelverket, og om det fikk innvirkning på resultatet. Det mener vi det var, sier Skaara.

Tviler på samme støy hvis det hadde blitt 2-2

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes har tidligere uttalt at han tviler på at det hadde blitt så mye oppstyr om kampen hadde endt uavgjort. Han mener Kristiansund også må ta mye av skylden for resultatet, ettersom de selv laget straffespark i det 85. spilleminutt.

– Jeg lurer på om de hadde laget like mye oppstyr om kampen hadde endt 2-2, sa han til Sandnesposten 18. august.

Se bildet større

Supporterleder Alf Morten Haga og styreleder Terje Hopen i diskusjon på twitter.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!