Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trenerkollegene til Sæternes vil ha omkamp

Trenerkollegene til Sæternes vil ha omkamp

STÅR ALENE: Bengt Sæternes er den eneste treneren i 1. divisjon som mener at protesten til Kristiansund ikke bør føre fram. – For norsk fotballs del håper jeg at vi ikke begynner med omkamper for dommerfeil, sier han. FOTO: Rune Eikeland

Trenerne i 1. divisjon mener det bør bli omkamp mellom Kristiansund og Sandnes Ulf.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2016 kl 17:21

DOMMERSKANDALEN: Noe som kan bli helt avgjørende for om det blir opprykk, kvalifisering eller ingen av delene for Sandnes Ulf – er utfallet av protesten Kristiansund har lagt inn etter at en spiller ble feilaktig utvist i forrige serierunde.

Les også: Dommerskandale kan gi omkamp

I Sandnes Ulf-leiren føler de seg trygge på at protesten ikke fører fram og at de beholder de tre poengene.

– Jeg tror fornuften seirer til slutt og at dette blir lagt dødt. Norges Fotballforbund begynner på en reise som ikke ender godt hvis de begynner med omkamper på dommerfeil, mener Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes, som heller ikke er enig i at det røde kortet var direkte kampavgjørende.

Straffesparket Kristiansund forårsaket selv fem minutter før slutt, derimot:

– De trenger jo ikke lage straffespark! Det var to jevngode lag og på stillingen 2-1, enten det er elleve mot elleve eller ti mot elleve, så er ingenting avgjort uansett. Jeg hører det blir sagt at de hadde full kontroll, men ingen lag har full kontroll på 2-1. Da kan alt skje og det er ikke kampavgjørende om man må spille med én mann mindre i 19 minutter (pluss tillegg), sier Sæternes og legger til:

– Hvorfor er det ingen som snakker om det soleklare frisparket vi skulle hatt i forkant av 2-1-scoringen deres? Skal vi klage på det? Eller skulle vi lagt inn søknad om omkamp da Nicolai Geertsen ble feilaktig utvist i hjemmekampen mot Jerv, hvor de senere i sesongen – midt i sesongen – også endrer regelverket for hva som er rødt kort i slike situasjoner? Vi klager ikke. Dommere gjør feil. Sånn er det bare. Det jevner seg ut i løpet av en hel sesong, sier Sæternes.

Støtte til Kristiansund

Til avisen Tidens Krav kommer samtlige førstedivisjonstrenere, med unntak av Levanger-trener Magnus Powell, med støtteerklæringer til Kristiansund og mener omkamp er det eneste riktige. Powell hevder at han ikke har sett situasjonen.

– På bakgrunn av hva som skjedde i saken mellom Fram og Tønsberg i sommer hvor det var en liknende situasjon, bør kampen spilles på nytt, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen og viser til andredivisjonskampen som ble omkamp da en spiller med to gule kort fikk spille hele kampen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen:

– Det var helt kampavgjørende at Kristiansund måtte spille med én mann mindre. Det er urettferdig hvis det ikke blir ny kamp.

Strømmen-trener Espen Olsen:

– Jeg var overrasket over at Fram og Tønsberg var nødt til å spille ny kamp i sommer, men med den avgjørelsen er det jo grunn til å tro at det samme skjer igjen.

Åsane-trener Kjetil Knutsen:

– Dette er i hvert fall ingen tvil om at det røde kortet var med å påvirke resultatet. Det er utrolig at dommeren ikke endrer sin beslutning når alle prøver å for- klare han at han gjør feil, sier Knutsen.

Arne Sandstø i Jerv:

– Utvisningen har en soleklar påvirkning på resultatet. Fotballen er full av filming, tjuvtriks og feilaktige avgjørelser, men dette blir noe helt annet. Her får en spiller rødt kort som ikke er nær situasjonen. Tabben er så grov at det må få konsekvenser. Og da bør det bli omkamp.

Alle sitatene til trenerne Tidens Krav har fått i tale kan du lese her (bak betalingsmur)

Hylekor

Bengt Sæternes står altså helt alene om å mene at dette ikke skal bli omkamp.

– Jeg registrerer at det er et hylekor som kaster seg på Kristiansunds syn i denne saken. Men jeg håper for norsk fotballs del at vi ikke begynner med dette nå. Jeg lurer på om de hadde laget like mye oppstyr om kampen hadde endt 2-2, sier Sandnes Ulf-treneren.

Det har ikke lykkes Sandnesposten å få en kommentar fra dommersjef Terje Hauge eller doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund om når det blir en endelig avklaring på protesten til Kristiansund. Ifølge avisen Tidens Krav er det ventet at dommen blir klar først etter helgens serierunde – altså tidlig i neste uke.

I kampen mot Bryne vil ikke Sandnes Ulf kunne benytte seg av Eirik Schulze, som fikk sitt tredje gule kort mot Kristiansund. Dette er også noe Norges Fotballforbund må ta stilling til dersom protesten blir tatt til følge. Hvis Kristiansund–Sandnes Ulf annulleres, så skulle også Eirik Schulze vært spilleberettiget til Bryne-kampen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!