Sandnesposten A/S

Sandnesposten

17 leiligheter forhåndssolgt

STOR INTERESSE: Eiendomsmegler Annette Kvia og Kjetil Andersen gleder seg over den store interessen for Øglændkvartalet. Før det formelle salget startet onsdag var 17 leiligheter reservert. Foto: Trond Eirik Olsen

Søndagsåpen dagligvarebutikk med bakeri, coffeshop, sykkelcafé, ølbar og flere restauranter er bare noe av det som skal inn i næringsdelen av Øglændkvartalet. Denne uken startet også salget av de første 59 leilighetene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2018 kl 07:51

ØGLÆNDKVARTALET: – Vi er nå inne i direkte dialog med mange av næringsaktørene, deriblant to større matkjeder, og jeg håper at vi vil ha ting klart rundt juletider. Vi snakker om rundt 3000 kvadratmeter næringsareal på gateplan, sier Kjetil Andersen i The Property Group som er største eier i prosjektet.

Han legger til at det ennå ikke er helt bestemt hvordan den endelige utformingen av næringsdelen blir, men gjør det klart at det ikke vil bli snakk om et tradisjonelt kjøpesenter.

– Vi snakker mer om et konsept som kan minne om en sidegate i København med gode solforhold der det også er mulig å ha mye uteservering. Det vil bli inngang til alle aktørene fra gateplan og vi ønsker oss en kvartalsstruktur som omfavner et publikum med felles interesser og samtidig kan være med på å skape en attraktiv gate. Samtidig er det viktig å ha en mix av aktører som kan trekke til seg alle typer folk, både menn og kvinner, sier han og fortsetter;

– Noe av det vi jobber med er en ølbar som skal være eid av andelshavere. Dette er et nytt og spennende konsept. Vi satser også på å ha mange lokale aktører, det er viktig å ta vare på sjelen i Langgata.

– Er det rom for alt dette i Sandnes?

– Ja, det mener jeg. Å få dette på plass vil styrke byen og gjøre byen ennå mer attraktiv, sier han.

17 leiligheter reservert

Onsdag åpnet også salget av de 59 boligene i første byggetrinn. Da Sandnesposten la turen innom onsdag formiddag var det stor aktivitet ved salgskontoret i Langgata.

– Vi har ennå ikke formelt startet salget, det starter i ettermiddag, men så langt er 17 leiligheter reservert. I tillegg har 350 personer har meldt sin interesse og det strømmer på med folk. Basert på den interessen som er nå vil jeg råde folk til å være snar dersom de vil ha drømmeleiligheten. Her er det førstemann til mølla, sier eiendomsmegler Annette Kvia hos Eiendomsmegler Vest.

Ifølge Kvia er det stor interesse for alle leilighetene som i størrelse varierer fra 40 til 130 kvadratmeter. Prisene ligger på 2,050 millioner kroner til 11,5 millioner kroner. Onsdag formiddag gikk også en av de dyre leilighetene for over ni millioner kroner.

– Det har vært interesse for alle leilighetene, både de minste og de største. Akkurat det er litt overraskende, vi trodde det skulle være mindre interesse for de minste leilighetene, men det er det ikke. Mange ønsker å bo sentrumsnært, sier hun.

Klar høsten 2020

Øglændkvartalet er planlagt over to salgs- og byggetrinn med leiligheter fordelt på to byggningskropper med inntil åtte etasjer. De minste boligene vil være i de nederste etasjene mens de største vil være øverst. Første byggetrinn består av 59 leiligheter i ny bygningskropp. I tillegg kommer ni leiligheter i Øglændhuset. For igangsetting av første byggetrinn er det et krav om 40 solgte leiligheter. Går alt som planlagt vil det første byggetrinnet med næringsvirksomhet står klart høsten 2020 eller tidlig første kvartal 2021.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...