18-åring tatt i 139 km/t på E39

ALTFOR FORT: Politiet målte gjennomsnittshastigheten til 18-åringen på motorveien. Foto: Håvard Ovesen

Den fartsglade motorsyklisten ble målt av en sivil politibil på E39.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Fredag 9. juni i år kjørte tiltalte motorsykkel i nordgående retning på E39 i Stavanger, som er en tofelts motorveg. Tiltalte fra Sandnes var alene på motorsykkelen og det var gode kjøreforhold. Fartsgrensen på stedet var 90 km/t, noe tiltalte var klar over.

Tiltalte holdt imidlertid en høyere fart, noe han også var klar over. En sivil politipatrulje, observerte tiltalte og fattet interesse som følge av den høye farten. Politipatruljen besluttet på bakgrunn av farten å følge etter tiltalte og å foreta gjennomsnittsfartsmåling ved bruk av apparatet «Trip-Track». Resultatet av målingen viste at tiltalte kjørte med en hastighet på 139 km/t.

Tiltalte ble etter dette stanset av politiet, og samarbeidet i den forbindelse godt. Førerkortet ble beslaglagt på stedet, og var beslaglagt frem til tiltalte henvendte seg til politiet og fikk utlevert førerkortet 5. oktober.

Tiltalte har erkjent straffeskyld for forholdet. Han forklarte i retten at han visste at han kjørte fortere enn hva som var fartsgrensen på stedet, men at han ikke visste han kjørte så fort som målingene viste. Han uttalte at han ikke bestred målingene og erkjente straffeskyld for å ha kjørt med en fart på 139 km/t.

18-åringen fikk 18 dagers betinget fengsel, med prøvetid på to år. Han fikk 10.000 kroner i bot og må avlegge ny førerprøve etter en tapsperiode på syv måneder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...