– 2018 blir et godt år for de som jakter helt ny bolig

OPTIMIST: Regionsjef Rune Bertelsen i Eiendomsmegler 1 mener januar-tallene, som viser en svak oppsving på boligmarkedet, er som forventet for årets første måned. Huset til venstre er fra 1938 og er for tiden én av flere godbiter til salgs i Sandnes.

Regionsjef Rune 
Bertelsen i Eiendoms-megler 1 mener mange nye prosjekter som er på vei ut i markedet, gjør 2018 til et spennende år på boligfronten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2018 kl 11:38

BOLIGPRISER: – Det som er mest spennende med Sandnes er at mange kjekke prosjekter finnes og er på vei ut på markedet. Ønsker du å kjøpe helt ny bolig, kan 2018 bli et bra år.

Det sier Rune Bertelsen som er regionsjef i Eiendomsmegler 1.

Han har nylig fått presentert boligprisstatistikken for januar. Nytt av året er at statistikken viser tall for kommunene Sandnes, Forsand, Rennesøy, Finnøy, Sola, Randaberg og Stavanger samlet. Tidligere ble det laget egen statistikk for bare Sandnes, mens tallene nå er bakt inn sammen med flere av våre nabokommuner.

– Vi skulle helst ønske at vi fortsatt fikk statistikken som før, for det er forskjeller å spore fra Sandnes til Stavanger, sier Bertelsen.

Vekst

Statistikken viser uansett en svak prisoppgang for januar måned. Samlet for Stavanger og omegn-kommunene er prisoppgangen i januar på én prosent sammenlignet med januar 2017.
Totalen for 2017 endte med en prisnedgang på 3,4 prosent i Sandnes. Bertelsen mener det er flere grunner til å se på januar som en god inngang på det nye året.

– Det er ikke den store veksten, men signalene tyder på at flere prosjekter som ble forsøkt solgt i 2017 ble solgt i januar. Ser vi på antall solgte boliger i Sandnes, ser vi at det i januar i år ble solgt 122 mot 87 i januar i fjor. Det er en gledelig oppgang. Vi ser også at arbeidsledigheten er på vei ned, renten er lav og næringslivet er optimistiske. Disse tre faktorene er viktige signaler, mener Bertelsen.

Mer til salgs

I løpet av januar ble det lagt ut 408 boliger til salgs i det som boligprisstatistikken oppgir som Stavanger-området. Det er 9,7 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.
Gjennomsnittsprisen på en bolig er nå 3.200.000 kroner, og det tar i snitt 84 dager å selge en bolig mot 58 som er landsgjennomsnittet.

– Hva forteller boligprisstatistikken til boligkjøpere og -selgere i Sandnes?

– Den forteller at markedet går den riktige veien. Vi hører spådommer østfra om at prisene kommer til å gå ned her, men vi som jobber her opplever som sagt optimisme i næringslivet og ser økt pågang på utleiemarkedet og er mer positive, sier Bertelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...