Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– 2018 var et gjennombruddsår for oss

FORNØYD: Programansvarlig Sebastian Jazdzewski er fornøyd med utviklingen i antall besøkende på biblioteket. Foto: Ane Ommundsen

Selv om utlånstallene har falt de siste årene, har antall besøkende økt betraktelig på biblioteket i Sandnes. Sebastian Jazdzewski er strålende fornøyd.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 14:42

SANDNES BIBLIOTEK: Flere og flere viser interesse for å bruke biblioteket i byen vår, enten det er for å lese til eksamen, eller for å delta på et av de mange arrangementene som arrangeres her. For å holde på denne utviklingen har programansvarlig Sebastian Jazdzewski satt sammen et program for 2019 som tilbyr noe for både barn og voksne.

– 2018 var et gjennombruddsår for oss. Det kom utrolig mange folk til arrangementene våre, og biblioteket har virkelig vokst som arrangement-arena. Jeg vil si at vi har klart å lage et minst like bra program for i år, sier Jazdzewski og fortsetter;

– Vi jobbet veldig systematisk for å utvikle oss på arrangementfronten i fjor, og hadde flere samarbeid med frivillige organisasjoner. Det ble jo en stor suksess, og allerede nå merker vi at interessen for de kommende arrangementene våre er større enn i fjor, sier han.

Vårens tettpakkede program inneholder blant annet koding for barn, tegnekurs, konserter, LEGO for hele familien, og karneval som ble en stor suksess i fjor. I tillegg blir det språkkafé, foredrag, forfattermøte med Bragepris-vinner Tore Kvæven, møte med Karen Kyllesø kjent som «Friluftsjenta» og foredrag med NRK-journalist Gøril Grov Sørdal om norske stedsnavn.

Bibliotekentusiast

Selv om det satses mer og mer på arrangementer, har ikke det tradisjonelle med biblioteket forsvunnet. Folk er fortsatt interesserte i å låne bøker. Kari Hopland (74) er en av dem.

– Jeg pleier å ta sekken på ryggen og gå ned til biblioteket minst én gang i uken. Det er en 50 minutters lang spasertur for meg. Så fyller jeg opp sekken med de bøkene jeg ønsker å lese, og spaserer hjem igjen. Da får jeg kombinert lesing med mosjon, sier hun med et smil.

Videre forteller hun at hun alltid har likt å lese, og har vært en bibliotekentusiast hele livet.

– En verden uten bibliotek og bøker hadde vært en kjedelig verden, sier hun.

– Åpent og lyst

Lea Rekdal Sletten (20) liker seg også i fredelige omgivelser. Hun bruker først og fremst biblioteket for å konsentrere seg om skolearbeid.

– Jeg liker veldig godt å være her fordi det er rolig. I tillegg er det veldig åpent og lyst, og det er mange ulike steder man kan sitte og jobbe. Dersom jeg sitter hjemme i sofaen ender jeg opp med å gjøre alt annet enn å studere, så derfor pleier jeg komme her, forteller hun.

KONSENTRERT: Lea Rekdal Sletten kommer ofte til biblioteket for å studere. Foto: Ane Ommundsen

Ny kafé

I 2019 kommer det et helt nytt konsept til biblioteket i Sandnes. I løpet av våren skal det åpnes en kafé som skal selge kaffe og bakverk til bibliotekets gjester. Det ser Jazdzewski og hans kollegaer fram til.

– Bøker og kaffe hører jo sammen, og vi tenker at det vil bli ekstra hyggelig å komme her når kafeen åpner.
De ansatte på biblioteket er også optimistiske for hva 2019 bringer.
– Vi håper og tror på enda bedre besøkstall dette året, avslutter Jazdzewski.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...