24-åring må i fengsel etter privatfest

UBETINGET: Domfelte har tidligere vært involvert i en annen voldsepisode. Foto: Frode Olsen

På en privatfest i Sandnes gikk mannen løs på to personer med få timers mellomrom.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2018 kl 19:17

Ifølge dommen befant det seg rundt ti personer på festen. Tiltalte befant seg i et øyeblikk på terrassen med en annen mann. De to begynte å lekesloss i så sterk grad at den en av fornærmede i saken tok kontakt med tiltalte og ba han roe seg ned. Han skal i den forbindelse ha kommet i kontakt med tiltalte ved å sette en pekefinger mot brystet.

Dette falt tiltalte tungt for brystet. Han fulgt etter fornærmede, og like innenfor terrassedøren slo han til mannen med to knytteneveslag i ansiktet. Slagene førte til et fire centimeters langt kutt over venstre øyet, samt hevelse rundt venstre kinnbein. Fornærmede måte sy kuttet på legevakten.

Tatt med ut

Tiltalte ble deretter tatt med ut av leiligheten av en annen mann. De gikk til et busstoppested. Der fant tiltalte ut at han hadde glemt skoene sine. Kameraten bestemte da at han skulle hente skoene for ham.

Mens tiltalte satt på busstoppestedet fant han ut at han også ville gå bort igjen til leiligheten. Like innenfor samme terrassedør møtte han fornærmede nummer to i tiltalen. Etter kort kontakt med tiltalte fikk også denne mannen servert to knytteneveslag i ansiktet.

Tiltalte er tidligere idømt samfunnsstraff for en voldsepisode. Han hadde litt over 19 timer igjen av samfunnsstraffen. De timene ble regnet inn i den nye dommen.

I retten erkjente mannen straffskyld, men husket ikke ved noen av anledningene at han hadde slått de fornærmede to ganger.

Ubetinget

I forkant av rettsforhandlingene ble tiltaltes mentale tilstand vurdert.

– Han mestrer vanlige livskrav, herunder vanlig arbeid, og omgås venner på regelmessig basis. Han har svak innlevelse, men det er ikke fullstendig fravær av empati. I en del situasjoner reagerer han med sinne og utagering. Dette synes delvis å være influert av nedsatt impulskontroll, særlig under ruspåvikning, sier konklusjonen.

Dermed fant retten det riktig at mannen må stå til rette for ugjerningene i ordinære soningsforhold.

Han fikk fem måneders ubetinget fengsel, og må betale det offentlige 6000 kroner i saksomkostninger. I tillegg må han erstatte utgiften den ene fornærmede hadde etter behandling på legevakten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...