38-åring fikk syv måneders fengsel

FENGSEL: 38-åringen må belage seg på å sitte innelåst mot sin vilje for en periode. Arkivfoto, Åna fengsel, Frode Olsen. Foto: Frode Olsen

Tiltalelisten mot 38-åringen inneholdt påstander om lovbrudd av flere kategorier som vold, trusler og kjøring i påvirket tilstand.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det var en tirsdag ettermiddag i februar at mannen slo en annen mann i ansiktet to ganger. Årsaken skal ha vært at fornærmede nettopp hadde blitt kjæreste med tiltaltes tidligere samboer. Da tiltalte fant ut at hans tidligere samboer hadde funnet seg en kjæreste, kontaktet fornærmede denne kjæresten med et ønske om å treffe ham.

Fornærmede torde ikke møte tiltalte hjemme, og de avtalte derfor å møtes utenfor en bensinstasjon på Bryne. Begge to hadde med seg noen kamerater til dette møtet. Innledningsvis snakket fornærmede og tiltalte til hverandre, mens kameratene satt i bilene.

To slag i ansiktet

Flertallet i retten mener at tiltalte uten forvarsel plutselig slo til fornærmede to ganger i ansiktet. Inne i hånden holdt tiltalte en mobiltelefon. Like i etterkant ringte tiltalte til fornærmede med en beskjed om at han skulle sette «to brenn» i ansiktet til fornærmede dersom han ikke gjorde det slutt med hans tidligere samboer tilbake i 2013. Han fulgte også opp med en sms hvor han skrev «i morgen».

Tiltalte ble også domfelt for seks brudd på besøksforbud som var opprettet mellom ham og sin tidligere samboer. Han kontaktet henne ved flere anledninger via epost, tekstmeldinger, sosiale medier og ved personlig oppmøte utenfor bopel. Han sendte også to videoer hvor han snakket til sin tidligere samboer.

Flere lovbrudd

Mannen kalte også en politimann for en jævla idiot da han ble stoppet i en kontroll. Han ble også dømt for to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand med bil, og én gang kjørte han ruset i en båt. Mannen dømmes også for å ha kjørt bil uten førerkort.

Dommen på syv måneders fengsel skal også gjøre opp for besittelse av narkotika. Han fikk også 20.000 kroner i bot.
Domfelte kan heller ikke kontakte sin tidligere samboer på tre år. Hun ble også tilkjent oppreisning på 5000 kroner.

Saksomkostninger på 5000 kroner må han også betale.

Domfelte kan ikke ta sertifikatet før etter en sperrefrist på fire år. Dersom han med tid og stunder ønsker sertifikatet tilbake, må han avlegge fullstendig førerprøve.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...