4H rigger til landsleir på Øksnevad

TELTLEIR: Her måles det opp og gjøres klart til teltleir. I bakgrunnen rigges det opp en diger lydsøyle, som blant annet skal brukes til vekkerklokke Foto: Jørgen Finstad, Jærbladet

På Øksnevad, noen få steinkast fra kommunegrensen til til Sandnes, skal 1000 ungdommer tilbringe en uke på 4Hs landsleir.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det krever utallige timer frivillig arbeid.

– Det er tre ansatte i fylket som tar seg av kontordriften, ellers er alt på frivillig basis. Vi har planlagt dette i to år nå. Jeg har prøvd å regne ut hvor mange timer vi har brukt på dette til sammen, og det er nok ganske mange tusen, sier Atle Østbø, leirsjef for landsleiren 2018.

Årets landsleier i 4H arrangeres ved Øksnevad VGS fra lørdag 21. juli, og varer i en hel uke. Det blir mathall, teltleir og aktiviteter på to store jorder. 940 ungdommer deltar, i tillegg kommer rundt 200 frivillige. Og det krever litt arbeid, når nesten 1000 ungdommer skal flytte inn på et jorde i en uke.

– Det er mye utstyr som må på plass. Scener, golv, bord, stoler, lyd og lys, toalett, dusjvogn, og telt som folk kan oppholde seg i. Det er så mange små detaljer som skal stemme. Jeg har ikke oversikt over akkurat hvor mange frivillige som bidrar nå uken før leiren, men det er mange armer og bein som bidrar, forteller Østbø.

Aktiv uke

Mandag til onsdag er det mange ulike aktiviteter, da kan deltakerne selv velge hva de vil være med på. Blant aktivitetene er alt fra surfing på Jærstrendene og vandring til Preikestolen, til sjokoladekurs i Egersund, sushikurs på Bryne, og til og med shopping på Kvadrat. Det er første gang siden 1982 at 4H sitt landstreff tar turen til Øksnevad og Rogaland. Og hovedkomiteen har tenkt å benytte sjansen til å gi deltakeren en smak av lokalområdet.

– Vi skal virkelig vise frem regionen og hva som finnes her i fylket, forteller Nærbø.

Søndag blir det «Slaget ved Øksnevad» og vikingaktiviter på dagtid, mens kvelden brukes i Kongeparken.

– Det er program fra sju på morgenen til halv tre på kvelden – hele uken. Folk går selvfølgelig og legger seg når de vil, men det er mulighet for å holde seg i aktivitet, det er det, sier leirsjefen.

Fredag tar landstreffet turen til Stavanger. Da blir det Tall Ships Races og rebusløp i byen.

– Vi vil påstå at vi har en bra leir, og vi tror deltakerne kommer til å trives, sier Østbø.

Åpen dag torsdag

Torsdag åpner leiren dørene for alle som vil ta turen. Da kan hvem som helst komme og se hvordan det er på landsleier, og delta på ulike aktiviteter.

– Torsdag inviterer vi all lokalbefolkning til å komme og se hva vi driver med. Det blir masse aktiviteter, som øksekast, volleyballturnering, tautrekking og litt forskjellig. Vi skal ha «matgate» med sushi, grillmat, og smaksprøver, også blir det konsert med Tønes, og mye mer. Vi håper flest mulig kommer, forteller leirsjefen.

I skrivende stund tyder alt på sol og varme under landstreffet, og skal man tro Østbø er det slik det pleier å være når 4H tar turen til Rogaland.

– Vi har funnet ut at da var det strålende sol og tretti grader hele uka i 1982. Nå er det jo meldt fint hele neste uke også, så det blir spennende om det holder, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...