Sandnesposten A/S

Sandnesposten

63-åring truet med å skyte politimann

TRUSLER: En mann ble i Jæren tingrett dømt for å ha kommet med trusler mot politiet. Illustrasjonsfoto: Trond Eirik Olsen

Nå må mannen, som til daglig har en lederstilling med flere ansatte under seg, i fengsel.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2017 kl 07:01

TRUSLER: Dørvaktene ved et utested tilkalte politiet da den 63 år gamle sandnesmannen ble sint etter at de kastet ham ut for aggressiv oppførsel. Mannen gikk da videre til et annet utested i nærheten, men her slapp han ikke inn på grunn av beruselse. Da ble han igjen sint og høylytt, og en politimann som var kommet til stedet tok derfor tak i ham og satte ham inn i politibilen.

Politimannen sa til ham at han var bortvist fra sentrum for resten av natten, og at dersom han ble påtruffet igjen ville han bli arrestert og anmeldt. Mannens svarte til politimannen at dersom han så ham igjen, ville han skyte ham i fjeset.

Dermed ble mannen tauet inn til arresten hvor han neste dag beklaget seg. Dette skjedde i oktober. Onsdag 25. januar måtte mannen møte i Jæren tingrett tiltalt for forholdet.

I retten forklarte mannen at han sjelden drikker alkohol, at han husket lite av omstendighetene rundt hendelsen, og at oppførselen han hadde utvist ikke var typisk ham. Retten anerkjente at selv om mannen i 1989 ble straffedømt for ruskjøring er mannen til vanlig en lovlydig borger med fast jobb, men la ikke avgjørende vekt på dette.

Mannen ble dømt til femten dager i fengsel, med trekk for to dager allerede tilbragt i varetekt, samt saksomkostninger på 6000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...