Advarer daglig om parkeringsfelle

HÅPLØST: Daglig må butikkeier Martha Elisabeth Landa varsle bileiere om at det ikke er lov å parkere i de to innsnevringene ved butikken i Solaveien. Mange er ikke klar over at her er parkeringsforbud. Foto: Trond Eirik Olsen

Daglig varsler Martha Elisabeth Landa i Solaveien bilførere om at de risikerer bot dersom de parkerer utenfor butikken hennes. Nå vil hun ha tiltak i det hun kaller en parkeringsfelle.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

PARKERING: – Det er ikke alle bilistene jeg får varslet og jeg ser nesten daglig at det skrives ut bøter. Dette er ingen god reklame for handelsbyen Sandnes og det bør tas grep så alle forstår at det er ulovlig å parkere her, sier Landa som driver den lille butikken U Art i Solaveien.

Ingen skilt

Landa viser til at det utenfor butikken er innsnevringer som ikke er – men ser ut som – parkeringsplasser. Det er to liknende innsnevringer på andre siden av veien, men her er det lov å parkere i den ene innsnevringer som har to parkometre.

– For folk som ikke er kjent med reglene må dette fortone seg helt håpløst. Alt ser jo ut som parkeringsplasser, men det er ingen skilt som forteller at det er forbudt å parkere, sier hun og fortsetter:

– Reglene går visst på at det innen bykjernen kun er lov til å parkere der det er merket med «tillatt». Skilting med forbudsskilt vil være dobbelt informasjon og det må vi tydelig passe oss for. Jeg fatter ikke hvorfor det skal være slik. Det må på en eller annen måte gjøres mer synlig at det ikke er lov å parkere her. En løsning kunne vært å la all parkering være på den ene siden med en tydelig og forståelig logikk, sier hun.

Svekker handel

Ifølge Landa er mange av de som parkerer ulovlig utenbysfra og hun nærer bekymring for at forholdene skal svekke sentrum som handelsdestinasjon.

– De fleste kjøpesentrene har gratis parkering og det er trist at man skal gjøre ting verre i bykjernen, sier hun.

– Nå skal det sies at de parkeringsvaktene jeg har truffet og diskutert med er hyggelige folk som gjør sitt for å imøtekomme alle, men det er fælt hvis tilreisende sitt første møte med Sandnes skal bli en saftig parkeringsbot på grunn av misforståelser, sier hun.

Masse gebyr

Daglig leder Kjell Veire i Sandnes Parkering KF bekrefter at området rundt Vitenfabrikken i Solaveien skrives ut masse parkeringsgebyr, men viser til at de aller fleste som får dette er folk som vet om parkeringsforbudet.

– Det ser vi på klager som kommer inn og annen statistikk vi har. I klagesakene fra dette området er 95 prosent hjemmehørende i Sandnes og de bør vite om forbudet og gjeldende regler, sier han og fortsetter:

– Parkeringen i bykjernen har vært soneregulert siden 1978 og det er merket med blå skilt hvor man har lov å parkere. At det ikke settes opp forbudskilt har bakgrunn i at dette ikke anbefales av Vegvesenet der det er såkalt P-soner. Dette er en praksis som er lik i de fleste større norske byer så de fleste bør forstå at det er ulovlig å parkere her.

Ingen tiltak

Veire sier at han forstår næringsdrivendes ønsker om nærparkering til butikkene, men påpeker samtidig at det er rikelig med lovlige parkeringsplasser i Storgata som bare ligger et steinkast unna.

– Vi har nylig fjernet et parkometer nederst i Solaveien og i dag er det bare to igjen. Det er mulig at det tar litt tid før folk venner seg til dette, men det har vært nødvendig å gjøre dette. Det er mye trafikk i Solaveien, som er den eneste plassen som er åpen for gjennomkjøring i Langgata og parkeringsforbudet har bakgrunn i trafikksikkerhet. Vi kan ikke gå på akkord med denne, sier han.

– Så dere vil ikke forta dere noe i forhold til å opplyse mer om at det ikke er lov å parkere i de omtalte innsnevringene?

– Nei, vi kan ikke se hva vi i så fall skulle gjort. Reglene er klare og de aller fleste som får gebyr kjenner til disse, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...