Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Aina står klar til å bli din samtalepartner

TILBUD TIL ALLE: Samtaleakutten er et sted hvor man kan lufte sine tanker og sette ord på sine følelser. Foto: Frode Olsen Foto: Frode Olsen

I starten av oktober åpnet Aina Lillejord Ahsam fra Ganddal det hun har valgt å kalle Samtaleakutten. Det betyr på ingen måte at en livskrise må inntreffe for å ta kontakt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2019 kl 15:49

Aina Lillejord Ahsam forteller at hun lenge har gått med sitt nye konsept i magen, og i oktober åpnet hun altså dørene til Samtaleakutten.

Der håper hun å kunne benytte både kunnskap og opparbeidet erfaring i kontakt med andre mennesker som er i behov for noen å prate med.

– Utgangspunktet for oppstarten er et personlig ønske om å kunne tilby hjelp, og ikke minst raskere hjelp, til mennesker som er i behov for noen å prate med når livet går litt i motbakke. Her skal folk oppleve å bli hørt og møtt med empati, samtidig som målet er å skape handling, sier Aina Lillejord Ahsam.

Nøytral samtalepartner

Samtaleakutten har som et mål å være behjelpelig med å sortere tanker og følelser, så vel som veiledning gjennom ulike utfordringer folk måtte stå i.

– Samtaleakutten kan oppsøkes nesten uavhengig av hvilken type utfordring man kjenner på. Det er slettes ikke nødvendig at krisen er fullstendig før kontakt opprettes. Jeg opplever at mange av osss av noen ganger kommer i behov for en nøytral samtalepartner eller støttespiller. Samtaleakutten er et alternativ for alle, sier hun.

Siden oppstart har rådgiveren opplevd at mennesker fra flere deler av samfunnet tar kontakt. Eldre står på listen over kunder. Det samme gjør mennesker i parforhold.

– At såpass mange par tar kontakt, er noe overraskende, men samtidig noe jeg trives svært godt med. Når det gjelder Samtaleakutten, er jeg veldig tydelig på at jeg ikke driver med klinisk behandling. I tilfeller hvor folk har behov for kyndig psykologisk eller somatisk vurdering, ber jeg dem selvsagt kontakte fastlegen, eller andre passende alternativer, sier hun.

I tillegg til utdannelsen, som dekker flere felt, kommer livs- og arbeidserfaringen godt med i hennes nye arbeidssituasjon.

– Jeg har vært yrkesaktiv i 20 år, hvor 15 av årene, primært har vært som veileder og miljøterapeaut. Jeg har arbeidet med mennesker i alle aldre, og folk i ulike livssituasjoner, forteller Aina Lillejord Ahsam.

Lover rask hjelp

Leder av Samtaleakutten har Cand Magister Grad fra Universitetet i fagene kriminologi, psykologi og sosiologi, samt ulike kurs innen veiledning og coaching.

– I løpet av arbeidslivet oppdaget jeg etter hvert et økende behov for raskt og tilgjengelig veiledning. Å finne rett hjelp kan virke komplisert og tidkrevende. I mange tilfeller opplever mennesker og ikke få den hjelpen de trenger til rett tid. Enkelte blir stående månedsvis i kø, og når ting tårner seg opp, er det for mange lenge å vente, sier hun.

Samtaleakutten holder til i BådeOg-huset som befinner seg i krysset Oalsgate-Jærveien.

– Daglig leder Dagbjørg Straume har lagt alt til rette, og jeg kjente umiddelbart at dette var riktig plass, sier lederen for det nye tilbudet i Sandnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...