Aktivitetsdag med mye «attåt»

AKTIVITETSDAG: Øystein Ro stiller med trekkspill på årets aktivitetsdag som arrangeres 8. mai. Foto: Privat

8. mai blir det igjen aktivitetsdag ved Skeianetunet og i Sandvedparken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

AKTIVITETSDAG: - I fjor klarte vi å samle over 100 personer og blir vi heldig med været tror jeg ikke det vil bli noen færre i år. Vi går på med ny frisk og håper å gjenta suksessen. I år er det sjette gang vi arrangerer aktivitetsdag og jeg tror ikke jeg tar meg vann over hodet når jeg sier at den har kommet for å bli, sier leder Aase-Brit Borsheim i Sandnes Eldreråd.

Flere generasjoner

Førstkommende tirsdag kan Borsheim og Sandnes Eldreråd, i samarbeid med eldresentrene i Sandnes og elever fra Gand vgs., igjen invitere både gamle og unge til å delta i en aktivitetsløype som får oppstart ved Skeianetunet. Aktivititesløypen er, som tidligere år, laget av elever fra VG.2 helsefagarbeidere fra Gand vgs. Disse elevene vil også bidra med hjemmebakt og servering av kaffe. I tillegg vil Sandnes seniordans-gruppe vil ha oppvisning. Også folk flest vil få muligheten til å ta en svingom og gå polonese til trekkspillmusikk av Øystein Ro.

– Jeg vet at elevene fra Gand vgs. har trent polonese den siste tiden så dette kan jo bli et høydepunkt, sier Borsheim og smiler lurt før hun fortsetter:

– Målet vårt er å få flere eldre i aktivitet, men aktivitetsdagen skal også være en gyllen mulighet for å møtes på tvers av generasjonskløften. Selv om det er tilrettelagt for eldre håper vi at mange tar med seg barn og/eller barnebarn.

For alle

Ifølge Borsheim har man lagt listen høyt. Også folk som ikke har mulighet til å gjennomføre aktivitetsløypen vil få tilbud om aktivitet.
– Aktivitetsløypen er i utgangspunktet lagt opp slik at også folk som har vansker med å bevege seg skal kunne delta, men for de som av ulike årsaker ikke kan tilbyr vi quiz, sier hun.

Aktivitetsdagen blir også i år arrangert i sammenheng med verdens aktivitetsdag som er 10. mai. Denne dagen ble innstiftet av Verdens Helseorganisasjon (WHO) og daværende generaldirektør Gro Harlem Brundtland i 2003.

Aktivitetsdagen starter kl. 11.00 med frammøte på Skeianetunet. For de som kommer i bil er det parkeringsmuligheter på Mega Brueland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...