– Aldri vært i bedre form

MEDALJE I SIKTE: Henrik Ingebrigtsen sikter seg i utgangspunktet inn på en topp fem-plassering, men føler seg i såpass bra form at medalje kan være innen rekkevidde. Foto: Ole Aarre

Henrik Ingebrigtsen er ikke bare tilbake for fullt etter skadeproblemene. Kondisjonsmessig har han aldri vært bedre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det har gått veldig bra på trening i det siste, og kondisjonsmessig er jeg bedre enn jeg noen gang har vært. Jeg har aldri sprunget fortere på de terskeløktene som er målbare. Det er et bra utgangspunkt, for å si det sånn, sier Henrik Ingebrigtsen, bare dager før Terreng-EM braker løs i Tilburg, Nederland.

Team Ingebrigtsen stiller med tre brødre på startstreken, søndag. Jakob er storfavoritt i U20-klassen på 6,3 km, som han vant både som 17- og 16-åring. Startskuddet går 1105.

Filip og Henrik løper i seniorklassen på 10,3 km. Der går startskuddet 1410. Terreng-EM sendes for øvrig direkte på NRK 2.

Sikter på topp fem

Henrik har hele sesongen fått høre at 2018-sesongen kommer for tidlig. Men som så mange ganger før, har Henrik bitt tennene sammen og – i manges øyne – overprestert. Allerede i mai løp han inn til ny personlig rekord på 5000m, og toppet sesongen med en råsterk sølvmedalje på samme distanse i EM i Berlin.

– Jeg har blitt fortalt hele sesongen at 2018 kom for tidlig etter operasjonen i hamstringen. Men det har jo blitt en veldig bra sesong likevel. Jeg føler meg sterk fysisk, hamstringen er bra og jeg trenger ikke tilrettelegging i treningsarbeidet. Jeg er med for fullt på alle øktene med Filip og Jakob, med god kontinuitet i treningen, sier Henrik, og hoster lett.

(teksten fortsetter under bildet)

LEVERER PÅ TRENING: Team Ingebrigtsen har trent veldig godt inn mot EM i terreng. Foto: Privat / Henrik Ingebrigtsen

– Nå gjelder det bare å holde seg frisk inn mot helgen. Det er lettere sagt enn gjort, for det er jo syke folk overalt, sier han og smiler.

– Hvilke forventninger har du til helgens EM-løp?

– Selv om det føles veldig bra på trening, er det ikke dermed sagt at det går bra i konkurranse. Men kondisjon og utholdenhetstreningen er fundamentet for alle prestasjoner vi gjør. Jeg ble nummer elleve i fjor, og jeg er betydelig bedre trent i år. I utgangspunktet ser jeg for meg at jeg skal kunne være blant de fem beste. Jeg forventer ikke å ta medalje, men er i såpass bra form at det ligger i bakhodet. Jeg er på skuddhold, tror Henrik.

Medaljesjanser

Alle forventer at Jakob skal ta sitt tredje strake gull i U20-klassen, og Henrik er definitivt intet unntak.

– Han er såpass god nå, at han skal vinne relativt behagelig, mener Henrik.

– Hva med deg og Filip?

– Jeg har litt mer erfaring enn Filip på dette, så jeg tipper han vil løpe nøkternt i starten og sikte seg inn på meg. Det er rundt denne tiden vi er på vårt beste kondisjonsmessig, så det passer bra å løpe 10 km i terrenget nå – bortsett fra at det ikke er behagelig, bare veldig tungt. For oss handler det om å få en bekreftelse på formen, men når vi får startnummer på oss og det deles ut medaljer, så er det ikke bare trening. Det er alltid gøy å representere Norge i et mesterskap, sier Henrik, én av tre Ingebrigtsen-brødre som igjen kan bli å finne på en pall i et EM.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...