Alkopåvirket taxisjåfør fikk betinget fengselsstraff etter krasj på bensinstasjon

PROMILLE: Hit, men ikke lenger kom drosjesjåføren som nå er dømt for promillekjøring. Foto: Ronny Hjertås

En drosjesjåfør som i oktober i fjor ble pågrepet med promille bak rattet, har nå blitt dømt i Jæren tingrett.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

PROMILLE: Da drosjesjåføren kom hjem etter jobb natt til søndag en helg i oktober drakk han en flaske vin og et par øl før han gikk til sengs. Da han sto opp på søndagskvelden kjørte han ned til sentrum for å fylle luft i dekkene.

Les også: – Beruset taxisjåfør pågrepet i sentrum

I sentrum fikk han telefon fra en av sine faste kunder, som lurte på om han var på jobb, og eventuelt kunne kjøre vedkommende til Hana. Drosjesjåføren svarte at det var han ikke, men tilbød seg likevel å kjøre vedkommende uten vederlag. De avtalte å møtes på en bensinstasjon i sentrum. Men da drosjesjåføren kom dit, sto politiet og ventet på ham.

De hadde nemlig fått et anonymt tips om promillekjøring. Politiet så at tiltalte rygget inn i en parkert bil på bensinstasjonen før han forsøkte å rygge fra stedet, og stoppet ham da han var på vei ut. Prøver tatt av mannen viste at han hadde en promille på 0,53. Politiet beslagla sertifikat og kjøreseddel på stedet.

Da saken hans kom opp for Jæren tingrett mandag 13. februar, innrømmet sjåføren å ha kjørt med promille men nektet for å ha krasjet i en annen bil. Retten valgte å heller vektlegge vitneprovet til en av politifolkene som pågrep ham, og som hadde sett drosjen krasje inn i den andre bilen, samt merker på denne som drosjen hadde lagd.

Retten vektla krasjet betydning ved straffeutmålingen, sammen med det faktum at mannen var på vei for å plukke opp en passasjer, og kunne heller ikke se noen andre formidlende omstendigheter i saken. Mannen ble dømt til 24 dager betinget fengselsstraff med en prøvetid på to år, samt 10.000 kroner i bot. Drosjesjåføren ble også fradømt førerretten i 22 måneder. Når disse er over, må han, dersom han ønsker å kjøre bil, ta førerkortet på nytt. Drosjesjåføren mistet også retten til å drive yrkestransport i 24 måneder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...