«All time high» i nedgangstider

TOMMEL OPP: Senterleder Magnhild Egeland ved Maxi Sandnes kan glede seg over «all time high» både i forhold til julehandel og årsomsetning. Foto: Trond Eirik Olsen

2016 ble «all time high» for Maxi Sandnes som passerte en halv milliard i omsetning. Også julehandelen satte ny rekord.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2017 kl 09:49

NÆRING: – Dette skal vi markere. I oktober lover jeg stor fest for alle ansatte. Vi blåser mot vinden samtidig som vi blåser med viden. Nå ser vi resultater av den satsingen vi har hatt de siste fem årene, sier senterleder Magnhild Egeland ved Maxi Sandnes og smiler bredt.

Les også: Maxi Sandnes tror på ny rekord

Nye rekorder

Egeland har god grunn til å smile. I en tid med oljekrise og rapporter om mange butikker som må stenge dørene kan Maxi Sandnes vise til rekordhøye omsetnings- og besøkstall. I fjor endte senteret opp med en omsetning på 508 millioner kroner. Det er en oppgang på 6,4 prosent målt mot 2015. Dette er ikke helt sammenlignbare tall da Clas Ohlson og et par andre butikker som åpnet i fjor er tatt med, men tar man bort disse vil de sammenlignbare tallene likevel vise en oppgang på over tre prosent.

Julehandelen viser også en markant oppgang. Fra 21. november til og med 24. desember var oppgangen på hele 14,3 prosent, eller med justerte tall en oppgang på 4,3. Også dette er «all time high» for senteret.

– I desember hadde vi 253.000 handlende innom. Det er en oppgang på 5,1 prosent målt mot 2015, så vi er godt fornøyd. Vi hadde som mål å nå en halv milliard i omsetning i fjor og det har vi klart med klar margin, sier Egeland.

Enkelhet

– Hva er forklaringen på suksessen?

– Det kan i stor grad beskrives med ett ord, enkelthet, sier Egeland og fortsetter:

– Det betyr mye at vi har 400 gratis parkeringsplasser utenfor og at butikkene er samlet på en etasje. Dette virker nok forlokkende på mange kunder. Vi har også satset mye på å være et senter som folk bruker ofte, ikke noe man bare er innom tidvis. Vi vil være et hverdagssenter og her er den rette butikkmiksen en viktig faktor, sier hun.

Senterlederen forteller at det siden den siste store utvidelsen i 2011, har vært satset bevisst på å få inn butikker som man ellers ikke finner i sentrum.

– Da vi utvidet i 2011 var det viktigste for oss å fylle opp hele senteret. Det gjorde at vi også hadde butikker som ikke gikk så bra, med påfølgende utskiftninger som resultat. For hver utskiftning har vi imidlertid jobbet med å finne fram til det vi mener er aktører som ellers har manglet i byen. Nå ser vi at dette har betalt seg, sier hun.

Egeland legger også til at trivselsfaktoren er viktig.

– Vi jobber mye internt med kulturen hos de ansatte, også i forhold til kursing. Det har gitt resultater, undersøkelser som er gjort blant leietakerne viser høy trivselsfaktor. Det er viktig at både kunder og de som jobber her trives, sier hun.

Vil utvide

Maxi Senteret legger seg heller ikke på latsiden i forhold til fremtidig satsing. Planene for utvidelser av butikkarealet i første etasje med 1600 kvadrat har vært klar lenge og det jobbes aktivt med å få inn aktører.

– Vi er i dialog med en større kjent aktør uten at jeg ennå vil gå ut med noe mer konkret. Jeg håper vi kan komme i gang med utvidelsesplanene om ikke så lange, sier Egeland.

Utvidelsesplanene gjelder også for andre etasje der det er planer for et treningssenter samt ulike servicetilbud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...