Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Flere trafikklys virker ikke: Alle lyskryssene i Oalsgata må graves opp

SKAL FIKSES: For tiden er flere trafikklys i Oalsgata ute av drift. Statens vegvesen forteller at alle kryss i Oalsgata skal graves opp for å skifte ut det tekniske anlegget. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Det elektriske anlegget som sørger for at du får rødt, gult og grønt lys i Oalsgata har takket for seg. Nå skal det graves i alle kryss for å utbedre problemet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2018 kl 19:12

I godt over en uke har flere av trafikklysene i Oalsgata vært ute av drift.

Det kommer de til å være noen måneder til. Men når lysene etter planen kommer tilbake 1. mai, er planen at de er tilbake permanent.

– Anlegget under bakken er så gammelt at det har sagt takk for seg. Det er grunnen til at flere av trafikklysene i Oalsgata for tiden ikke virker, sier Tom Sverre Knutsen som er byggeleder i Statens vegvesen.

Skiftes ut

For å få fikset lysene, skal hvert kryss i Oalsgata graves opp for å skifte ut det tekniske anlegget under bakken.

– Vi må grave opp kryss for kryss og skifte ut det tekniske anlegget. Dagens anlegg er fra 1980-tallet og vil få en helt ny standard etterpå. Vi bygger noe vi kaller gravefrie anlegg. Det vil si at neste gang det tekniske anlegget trengs å skiftes ut, kan vi trekke om ledninger uten å måtte grave opp. Vi må altså grave opp får å gjøre det gravefritt, sier Knutsen fra Vegvesenet.

Ferdig 1. mai

Nøyaktig når det omfattende arbeidet starter, er ikke helt fastsatt ennå.

– Forhåpentligvis kommer arbeidet i gang i løpet av kort tid. Vi kommer selvsagt til å varsle om arbeidet før det påbegynnes, sier Knutsen.

Prosjekter har en anslått kostnad på ni millioner kroner. Arbeidet skal etter planen være ferdig til 1. mai.

Hvilket kryss som påbegynnes først, er uvisst.

– Det får bli opp til entreprenøren å avgjøre, sier Knutsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...