Allsangen som ble tradisjon

DUO: Primus motor i Sandnes trekkspillorkester Kåre Særheim og Liv Reidun Gramstad hos Ivar Skei gleder seg begge til årets allsangarrangement i Folkets Hus. Foto: Trond Eirik Olsen

Fredag er det igjen klart for allsang i 
Sandnes. Arrangøren regner med fullt hus.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2016 kl 20:38

FOLKETS HUS: – Det er ingen tvil om at vi er med på å fylle et behov. Sist vi arrangerte allsang i Folkets Hus var det fullt hus og stor stemning. Det satser vi på å gjenta, sier primus motor i Sandnes Trekkspillorkester Kåre Særheim.

Sammen med Ljomen Blandakor er Sandnes Trekkspillorkester arrangør av allsangsarrangementet som i år starter klokken 19.30 på Folkets Hus kommende fredag. Billetter selges hos Ivar Skei Musikkhandel eller kan kjøpes på stedet fredag.

– Et lokalt arrangement der vi også selger billettene hos en lokal aktør, sier Særheim, som mer enn gjerne setter seg ved pianoet i andre etasjen hos Ivar Skei, da sammen med daglig leder Liv Reidun Gramstad. Begge er de engasjert i tilbudet som i første rekke retter seg inn mot det de kaller «voksne» folk.

– Vi har noe for enhver smak, men det er nok slik at det meste nok appellerer til dem som har levd en stund, folk fra 50 år og oppover. Du må gjerne få en forsmak, sier Særheim før han og Gramstad setter i gang med både sang og piano.

– Det nye i år er at vi har arrangementet så tett oppunder jul. Det betyr også at det vil bli julesanger, og så må du få med deg at vi kommer til å ha en egen avdeling med Prøysen viser, sier Særheim etter at han har gitt Sandnesposten en liten forsmak på hva som venter.

Fast tradisjon

Allsangtilbudet som startet som et forsiktig arrangement for noen år siden har utviklet seg til å bli en fast tradisjon i Sandnes, og ifølge Særheim kommer det folk fra hele regionen.

– Det er ikke så mange andre arrangement av denne typen i regionen og vi håper jo at dette nå skal bli en årlig tradisjon, gjerne i Folket Hus, lokalene her egner seg godt, det er sentralt og atmosfæren er god, sier han og legger til at tilbakemeldingen på tidligere tilstelninger har vært gode.

– Folk forteller at de har kost seg og at de gjerne ser at det blir en fast tradisjon. Vi var spent på mottakelsen i starten, men det er tydlig at vi har truffet rett.

Stor takhøyde

Særheim garanterer at ingen trenger å være sangstjerner for å delta.

– Man kan synge med den stemmen man har. Takhøyden er stor. Det viktigste er å komme sammen i en trivelig atmosfære med sang, småbord og lett servering.

I tillegg til Sandnes Trekkspillorkester og Ljomen Blandakor vil også oktetten Swing Ladies være med på arrangementet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...