Alt taler for tidenes musikal i Sandnes kulturhus

TEST: Britt-Synnøve Johansen med kjolen hun skal bruke i Billy Elliot. Anette Werenskiold sjekker om den sitter korrekt, mens Else Ciljan Jakobsen leter etter passende skjerf. Foto: Frode Olsen

Allerede første dag i desember testet vokalist Britt-Synnøve Johansen ut sine kostymer til Billy Elliot. Kulturhussjef Anders Netland lover tidenes beste musikaloppsetning når musikalen med premiere 24. januar spilles i kulturhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2017 kl 21:07

Sandnes kulturhus og involverte overlater ingenting til tilfeldighetene i sin kamp for å levere det kulturhussjef Anders Netland tror vil bli den beste musikalen som er prestert på den scenen.

Kvalitet i alle ledd

Med tanke på suksessene de opplevde med blant annet Skjønnheten og Udyret og Annie, er det er tøff spådom fra den øverste lederen.

– Jeg tør påstå at denne oppsetningen i kvalitet ikke kommer til å stå tilbake for de som spilles større byer verden over. Vi har lagt stor vekt på kvalitet i alle ledd, og når jeg snuser inn litt inntrykk fra prøvene, er jeg ikke i tvil om at Billy Elliot kommer til å overgå andre oppsetninger vi har hatt, sier Netland.

Han mener det skyhøye nivået blant dansere og skuespillere er noe publikum kommer til å merke seg. Dessuten har musikalen det kulturhussjefen kaller for sterke historier.

– Musikken er laget av selveste Elton John. Denne musikalen har sterkere preg av dans og teater sammenlignet med mange andre musikaler. Jeg er ikke i tvil om at oppsetningen vil berøre menneskene i salen. Sterke historier blir dramatisert på en flott måte. Innimellom kommer også disse flotte shownumrene, sier sjefen.

Med innslag av flere lokale dansere er Netland optimist med tanke på at Sandnes-publikummet har ekstra god grunn til å glede seg til Billy Elliot. Forhåndssalget tilsier at Billy Elliot ikke vil ha problemer med å nå rundt 12.000 besøkende, noe som har vært et gjennomsnittstall for de andre musikalene i Sandnes kunst- og kulturhus.

– Vi har solgt over 5000 billetter allerede. Det gir oss god grunn til et godt besøk, sier Netland.

Britt-Synnøve for tredje gang

Musikalen med åtte forestillinger i januar, og seks i februar, inneholder sterke navn som Britt-Synnøve Johansen. Hun spiller den avdøde moren til Billy. Den talentfulle sangerinnen og skuespillerinnen er godt kjent med scenen på kulturhuset i Sandnes.

– Jeg var med på de to foregående. Jeg får ta det som en tillitserklæring at jeg blir spurt igjen. Det er veldig gledelig, sier Johansen.

Den 1. desember var det vokalistens tur til å prøve kostymene hun skal ikle seg i løpet av stykket. Kostymedesigner Anette Werenskiold og syerske Else Ciljan Jakobsen har nærmest flyttet til Sandnes i forberedelsene til musikalen. På KinoKino forsøker duoen sammen med Caroline Cecilie Evju å kle opp skuespillerne til det mest autentiske for tidsepokene.

– Vi kjøper en del klær på bruktbutikker. Folk fra byen har også donert det de har funnet på sine loft. Noen av antrekkene er bestilt fra England. Ekte politiuniformer med tilhørende slips er noe som er på plass, sier Werenskiold.

Britt-Synnøve Johansen minnet svært lite om en diva da hun lette etter det beste for sin rolle. Kjolen satt som et skudd.

– Jeg synes denne er fin. Skoene satt jo og som et skudd, smiler skuespillerinnen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...