Sandnesposten A/S

Amerikanske Helmet ville tilbake til Sandnes

SANDNES: Helmet spiller på Tribute søndag. Foto: Helmet

Det amerikanske metalbandet Helmet likte seg så godt i Sandnes i 2014 at dei valde å koma tilbake igjen med ny konsert.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2017 kl 17:40

Det er berre to år sidan Helmet var i Sandnes. Då kom dei med jubileumsturneen sin i samband med 20-års jubileet som band. Dei spelte heile albumet «Betty». Nå er dei ute med det nye albumet «Dead to the World». Sundag står dei igjen på scenen på Tribute.

Avstikkar

– Kva betyr for dykk å få dei tilbake til Sandnes igjen?

– Det var litt overraskande for meg også dette. Eg hadde masa lenge på dei om å koma før dei kom for to år sidan. Vanlegvis speler dei berre i hovudstadane når dei er i Norden. Så det var litt avstikkar å koma til Sandnes, fortel John Magne Evjen, bookingansvarleg ved Sandnes Rockeklubb.

Vidare:
– Dette var nok ein av dei minste scenane dei hadde spelt på. Dei tykte det var skoi. Når dei nå er ute med ny plate og ny turne fekk me mail av managementet om at dei hadde lyst å ha turne her også. Sjølvsagt skreiv eg at eg var interessert i det!

90-talet

Bandet frå den alternative rockescenen slo skikkeleg gjennom på 90-talet. Dei har tunge, seige rytmar i lyduttrykket sitt.

– Dei har sjølv kome seg opp frå den harde scenen i New York, seier Evjen.

Kal-El

Før amerikanarane entrar scenen skal stavangerbandet Kal-El varma opp. Dei er eit stonerband som har fleire album bak seg.

– Dei får mykje ros for musikken sin, fortel Evjen.

Ståle Rodvelt er vokalist i bandet. Han ser fram til å varma opp for Helmet.

– For meg er utruleg feitt å varma opp for Helmet. Eg har likt dei sidan tidleg 90-tal. Eg blei litt paff då eg høyrde dei skulle spela på Tribute, dei pleier spela på større plassar. Det er veldig bra dei kjem hit! At vårt band skal få vera med og spela fyrst er stas, seier Rodvelt.

For Kal-El-vokalisten ser på Helmet som eit svært viktig band i sin sjanger.

– Alle er sikkert ikkje einige, men for meg er dette viktig nu metal-musikk.

Album

Han rosar rockeklubben som klarer få inn så mange bra band. Sjølv legg Kal-El siste finpuss for albumet som skal ut i år.

– Me håper albumet er ute før sommaren, fortel Rodvelt.

Bandet hamnar ofte i stonerbåsen, medan dei gjerne også kan kallast for ein moderne form for 70-talsrock.

I tillegg skal bandet ha fleire konsertar i ulike byar nå i vår. Nå gler dei seg stort til å entra scenen på Tribute sundag.

Sandnes Rockeklubb er godt i gang med konsertvåren. Til helga er det tredje konserten som blir presentert for publikum. Sist helg drog Paal Flaata rundt 100 menn og kvinner til konsert.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...