Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Anbefaler skatt på verk og bruk

SKRYTER AV RÅDMANNENS FORSLAG: Avtroppende gruppeleder for Senterpartiet, Sofie Margrethe Selvikvåg, skryter av rådmann Bodil Sivertsens forslag til økonomiplan for perioden 2019-2022. Her sammen med partikollega Martin S. Håland. Foto: Trond Eirik Olsen

Senterpartiets avtroppende gruppeleder Sofie Margrethe Selvikvåg mener nye Sandnes trenger de ekstra økonomiske musklene skatt på verk og bruk vil gi.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 12:32

Framleggelsen av rådmannens budsjettforslag var den siste for Senterpartiets gruppeleder Sofie Margrethe Selvikvåg som har varslet at hun ikke tar gjenvalg ved neste års lokalvalg.

Hun mener forslaget som ble lagt fram for politikerne fredag er det beste budsjettforslaget hun har sett.

I budsjettforslaget legger ikke rådmannen inn forslag om å innføre skatt på verk og bruk når Sandnes og Forsand blir én kommune fra og med 1. januar 2020. Men rådmannen pekte på de økonomiske konsekvensene med og uten skatt på verk og bruk vil innebære.

– Jeg ønsker å være tydelig på at den økonomiske situasjonen med bemanningsnormer og mindre muligheter for å effektivisere tjenestene våre, gjør at vi kommer til å trenge den framover, hvis vi ønsker å opprettholde det gode tjenestetilbudet som vi har i dag. Men det blir opp til det nye bystyret i nye Sandnes å ta stilling til, sier rådmann Bodil Sivertsen.

Sofie Margrethe Selvikvåg blir selv ikke en del av det nye bystyret som skal være med og ta stilling til om skatt på verk og bruk skal innføres eller ikke i nye Sandnes. Men hun anbefaler den nye kommunen å vurdere en innføring nøye.

– Rådmannen viser at vi hadde trengt de millionene for å hatt enda kraftigere økonomiske muskler. Jeg er sikker på at det nye bystyret tar en grundig runde på det, men min anbefaling er at de går inn for skatt på verk og bruk for hele kommunen, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...