Sandnesposten A/S

Anders tok sølvet hjem til Ganddal

SØLV: Anders Tettli Rennemo hadde grunn til å være fornøyd etter at han hadde sikret seg stafettsølv i norgesmesterskapet forrige helg. Foto: Svein Halvor Moe

Ganddalitten Anders Tettli Rennemo går fortsatt fort på ski, til tross for langt fra optimale treningsforhold det siste året.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LYGNA: Anders Tettli Rennemo er en meget habil NM-løper. Det beviste 28-åringen på nytt da han forrige helg toppet et bra norgesmesterskap med å gå Henning skilag inn til sølvmedalje.

– Det er alltid stort å ta medalje i NM. Det har blitt tre pallplasseringer med Leksvik i NM-sammenheng. Jeg rangerer sølvmedaljen som jeg, Andreas Myran Steen og min bror Kristian sikret oss på Voss som den gjeveste. Men jeg må si at det var artig at jeg på nytt fikk hengt en NM-medalje rundt halsen, sa Anders som var ankermann for Henning skilag.

Les også: Nærmere skilandslaget med Ganddal som base

Meldte overgang i fjor

Det hadde neppe blitt pallplassering på den nordtrønderske klubben om det ikke hadde vært for at Tettli Rennemo i fjor sommer meldte overgang. Han er klubbens beste og mest meritterte.

– Jeg satset på egen hånd forrige sesong. Jeg konkluderte på tampen av vinteren at det ikke var optimalt, selv om jeg både gikk verdenscup og kjempet om pallplasseringer i Skandinavisk Cup. Jeg gjorde meg den erfaringen at det er vanskelig å hevde seg når du må ordne alt på egen hånd og du ikke har et miljø å trekke veksler på. Spesielt så lenge du bor på Ganddal. Det var enten eller for meg etter forrige sesong. Jeg innså at jeg måtte ha et bedre sportslig tilbud for at jeg skulle satse videre, sier Anders.

God NM-løper

Det fant han i Henning skilag. Det var ikke nei i deres munn da han ringte og spurte om de hadde plass for en «rogalending» i stallen som fortsatt følte at han hadde en del ugjort i langrennssporet. Tettli Rennemo ble tatt imot med åpne armer. Henning skilag-ledelsen er glade for det i dag. Anders føler han gikk litt tilbake da han tok godt vare på det gode utgangspunktet han fikk og gikk laget inn til annenplass. Han gjorde i starten et helhjertet forsøk på å hente Lyn, men han innså fort at det ikke var mulig å ta igjen Oslo-klubben.

Friskusen som har mange gode NM-plasseringer bruker minimalt med energi på at han har langt dårligere rammevilkår enn de han konkurrerer med. Anders er mer opptatt av å gjøre det beste ut av situasjonen. Han visste at det kom til å bli slik da han lot seg overtale av samboeren til å flytte til hennes heimtrakter for halvannet år siden.

Tettli Rennemo må ofte ty til joggesko og rulleski på dager hvor konkurrentene kan boltre seg i nypreparerte løyper. Eventuelt sette seg i bilen og kjøre til Sirdal hvor det som oftest er flotte forhold i vinterhalvåret.

Legger til rette

– Det er vel slik det er å være langrennsløper i Rogaland. Jeg har ikke mulighet til å satse så hardt som de beste gjør ettersom jeg er avhengig av inntekt for å få det til å gå rundt økonomisk. Mellom treningsøktene og samlingene jobber jeg hos Hetland Sport som har vært greie og forståelsesfulle. De har lagt forholdene til rette for at jeg kan satse så hardt som jeg gjør. Det er sjelden nei der når jeg spør om fri til å reise på renn og samlinger. Jeg er utrolig takknemlig for at de er så positive. Den lokale sportsbutikken har vært en god bidragsyter.

– Hvordan vil du oppsummere de fire NM-konkurransene dine?

– Det er bra «timing» at jeg går mitt beste klassiskløp for sesongen når det er NM. 19. plass i dette selskapet må jeg si meg fornøyd med. 16. plass på duathlon er også mer enn godkjent. Så får jeg heller akseptere at det gikk dårlig på sprinten. Men jeg var bare halvannet sekund fra å gå videre fra prologen selv om det var lite som stemte, sier Anders som nå retter blikket mot norgescuprennene på Åsen og Skandinavisk Cup i Latvia i mars måned.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...