Mondo fortviler over nabopark: – Ansatte og gjester må bryte inn i masseslagsmål

LEI: Parken til høyre for Kim Hansen trekker til seg mennesker som drikker mye alkohol. Han forteller at både gjester og ansatte har sett seg nødt for å bryte inn i slosskamper som oppstår. Når han ringer politiet har de det som regel for travelt til å assistere. Foto: Frode Olsen

En konstruert park med høye voller ved siden av Mondo, har blitt en stor utfordring for restauranten. Flere ganger har både gjester og ansatte gjort forsøk på å stanse slagsmål.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2018 kl 17:32

Assisterende daglig leder og barsjef, Kim Hansen, fortviler over det som har utviklet seg til en stor utfordring for den velrenommerte restauranten. Parken ved siden av restauranten er skapt på en slik måte at høye voller og beplantning fører til at folk kan sitte usjenert inne i parkområdet, og på baksiden av gjerdene, ut mot havet.

– Parken er skapt slik at den trekker til seg mennesker som gjerne ønsker å slippe lys på det de driver med. Ved fint vær kommer det ansamlinger av mennesker. De kommer gjerne med ryggsekker og sitter gjennom hele dagen mens de drikker alkohol, sier Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PARK: Denne parklignende løsingen er plassert foran Mondo. Foto: Frode Olsen

Når alkoholkonsumet er så høyt som det til tider er, blir det ofte trøbbel. Torsdag twitret politiet om at de hadde fjernet mannspersoner fra området, og Hansen forteller om stadige skrekkhistorier.

– Det oppstår ofte masseslagsmål. Både ansatte og fortvilede gjester har løpt ut for å bidra til å bryte opp slåsskampene. Slik skal det jo ikke være. I tillegg spankulerer de rundt på bryggen, ravende fulle, mens de urinerer i sjøen eller i buskene, sier Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTE MEN INNE: Leiv Rune Mjølsnes (H) og daglig leder ved Mondo, Kim Hansen, sitter inne i parken. Det gir minimalt med utsyn. Det som kan minne om byggegjerder bak dem, er konstruksjoner skapt til å bli tildekket av voksende planter. Foto: Frode Olsen

Sjefen forteller at han også har sett det han oppfatter som narkotikaomsetning.

– Litt sånn som man ser på film, med hurtige og skjulte håndbevegelser. Jeg er ikke i tvil om at det er kjøp og salg av illegale stoffer. De som kommer hit stammer fra flere menneskelag. Norske undgdommer og ungdommer med innvandrerbakgrunn. Vi ser alkoholikere opp i årene, og rusavhengige i forskjellige aldre. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har varslet politiet om denne drikkingen på offentlig sted. Ikke at de skal rykke ut hver gang, men i det minste sveipe innom når de er i området. De kommer altfor sjeldent, sier Hansen.

Signalbygg

Kim Hansen synes det er ille at et av byens aller nyeste signalbygg skal lide fordi noen har satt opp en park like inntil.

– Park eller plen er helt greit. Gjerne med lekestativ til alle barnefamiliene som gjester havnen. Det som er konstruert nå, virker aldeles mot sin hensikt. De har gjerdet parken inn, slik at de som sitter der ikke blir sett. De som benytter parken kan heller ikke se sjøen. Til alt overmål er det montert opp gjerder for at plantene skal vokse seg høye. Tanken er trolig at beplantningen skal fungere som levegger, men de som kommer til havnen ønsker jo å se fjorden og innseilingen, sier Hansen.

Mondo er trolig den restauranten i Sandnes som trekker til seg flest kunder fra Stavanger og andre byer. Kim Hansen synes det vil være en stor fordel om restauranten og byen kan vise seg frem fra den aller beste siden.

– Med vår plassering forventer kundene en rolig avslappet atmosfære. Et sted de kan nyte utsikten til et godt måltid. Som det er nå, er utsikten delvis borte, og erstattet av stadige slåsskamper og andre uroligheter. Jeg mener bestemt parken må bygges på ny, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTSIKT: Det som var en attraktiv utsikt over innseilingen er blitt utsikt til planter og en høy voll av brostein. Parkområdet er utsatt for slossing og konsumering av alkohol. Foto: Frode Olsen

Leiv Rune Mjølsnes (H) sitter i Utvalget for byutvikling. Han mener løsningene som er benyttet minner sterkt om at noen ikke har tenkt på detaljene.

– Jeg tror selvsagt ingen har gjort dette med vilje, men helheten er glemt. Jeg har faktisk aldri sett lignende, at noen lager en park i et havneområde hvor folk stenges inne. Jeg vet ikke om det er kommunen, tomtelskapet eller andre som har ansvaret, men her må en umiddelbar omgjøring til, sier Mjølsnes.

Virksomhetsleder for park, idrett og vei i Sandnes kommune, Ane Rostrup, forteller at det er kommunen i samarbeid med utbygger som har jobbet frem de tekniske løsningene.

– Det er utbygger som er ansvarlig for selve byggingen. Parken er et rekkefølgekrav i forbindelse med utbyggingen av området, og parken skal overtas av kommunen etter tre år, sier Ane Rostrup.

Thorbjørn Sterri fra Sandnes Eiendomsselskap KF forteller at det er Sandnes Indre Havn Infrastruktur AS (SIAS) som er utbygger for området.

VIL GJØRE OM: Leiv Rune Mjølsnes (H) mener parken vitner om at ingen har tenkt på konsekvensene. Politikeren sier det eneste riktige vil være å bygge om. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...