Åpner et lite stykke Canada i Salomonsmauet

NY BUTIKK: Rachel Annette Ketelaars satser på at velværeklær fra Cananda skal bli en slager i Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Å miste jobben kan være vanskelig, men for kanadiske Rachel Annette Ketelaars var det starten på et butikkeventyr som er unikt i norsk sammenheng.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: – Så vidt jeg kjenner til er det ingen andre butikker i Norge som fører kanadiske velværeklær laget av bambus. Jeg har god tro på at dette skal vekke interesse i en by der jeg oppfatter shoppingmønsteret som litt annerledes enn andre steder, sier Ketelaars (34) og smiler.

Alt er fra Canada

Neste uke åpner den kanadiske damen butikken Maple Tree i Salomonsmauet. På knappe 20 kvadratmeter skal hun lokke den kvinnelige delen av befolkningen til å kjøpe kanadiske velværeklær laget av bambus. I en by som fra før av er spekket med nisjebutikker føler hun seg sikker på å gli godt inn.

– Det er snakk om kvalitetsklær som er laget av miljøvennlig materiale. I tillegg fører jeg lønnesirup og tranebær. Alt er selvsagt produsert i Canada, sier hun.

Lavt under taket

Ketlaars kom til Norge for ti år siden og har i flere år jobbet med markedsføring og kommunikasjon i oljerelatert virksomhet. I fjor var hun en av mange som måtte gå på grunn av nedskjæringer, men det gikk ikke lange tiden før hun bestemte seg for å satse på nye hester. Nå blir det både nettbutikk og vanlig butikk.

– Jeg kommer fra en gründerfamilie og for meg ble det å satse på noe helt nytt litt naturlig. Velværeklærne jeg nå fører er klær jeg selv bruker mye i ulike sammenhenger, de er utrolig behagelig å gå med og nå ønsker jeg at flere skal få muligheten til å prøve, sier hun og fortsetter:

– Jeg har kaffen på og det skal være lavt under taket for kundene. Butikken er ikke stor, men jeg ønsker at folk skal få en god opplevelse når de kommer innom.

Magisk stemning

At det ble butikkåpning i Salomonsmauet er både tilfeldig og ikke tilfeldig. Selv om Ketelaaes er bosatt i Stavanger ville hun til Sandnes når hun skulle åpne butikk.

– Jeg ønsket å åpne i Sandnes på grunn av den unike butikkmixen og shoppingmønsteret. Jeg er utrolig glad i byen og elsker å bevege meg langs de mange og flotte nisjebutikkene, men at det ble i Salomonsmauet jeg skulle etablere meg er litt tilfeldig, sier hun og smiler før hun fortsetter:

– Det var under en tur i Langgata at jeg så et skilt med at det var ledige lokaler her. Da jeg gikk inn i Salamonsmauet ble jeg raskt overveldet av den flotte stemningen som hersket. Det var kveld og mørkt, og lyssettingen ga en nesten magisk stemning. Jeg husker bare at jeg tenkte «where have I been?». Slike perler finner man ikke så mange andre steder og jeg måtte bare slå til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...