Debatt: – «Arbeider»partiet i Sandnes?

HVA SKJEDDE?: Cathrine Hauff Nordvall, leder av Fagforbundet Sandnes, undrer på hva som skjedde med Arbeiderpartiet i Sandnes bystyre. Foto: Frode Olsen

«Det er for tiden lettere å påvirke Høyre i Sandnes enn «Arbeider»partiet. Dét legger vi merke til», skriver leder Cathrine Hauff Nordvall i Fagforbundet Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 22:15

DEBATT: Arbeiderpartiet … Smak på det ordet: Arbeiderpartiet. Arbeidernes parti. Dét ser ut til å ha gått «Arbeider»partiet i Sandnes hus forbi.

Fagforbundet og Arbeiderpartiet i Sandnes har lenge hatt et godt samarbeid og lyttet til hverandre på fagpolitiske tema. Men noe har skjedd de siste årene.

I bystyremøtet 14. mai satt flere av oss i Fagforbundet på tilhørerbenken. Det gjør vi ofte. Og vi frydet oss når parti etter parti, med SV i spissen, går frem og foreslår å reversere kutt i renhold, innføre et prøveprosjekt med økt grunnbemanning i levekårsområdene, ønsker å øke grunnbemanningen generelt, setter fokus på bemanningssituasjonen i barnehagene, ønsker ny lokal lønnsstige osv.

Så blir de nedstemt av posisjonen i bystyret, «Arbeider»partiet og deres samarbeidspartnere. Samarbeidspartnerne hadde vi kanskje ikke ventet bedre av, men det største partiet derimot. Det vil si, vi hadde nok forventet noe mer av Senterpartiet også.

Nei, posisjonen lener seg til at de har satt i gang et sykefraværsprosjekt i Sandnes. De vil avvente noe til det foreligger en rapport fra den gruppa. Og i neste setning sier de at sykefraværet i Sandnes ikke er noe å bekymre seg for, flere kommuner har høyere sykefravær enn oss. At Sandnes ligger langt unna målet på 6,5 prosent sykefravær er ikke så farlig. Og det skyldes i alle fall ikke at det har vært omstilling og kutt i alle sektorer i kommunen, mener de. Det argumentet er visst oppbrukt nå. Men de vil for all del takke de ansatte som står på hver dag og har så god budsjettdisiplin – det er flott.

Partiet skal ha honnør for én ting. De lyttet til oss da vi påpekte hvor viktig heltidskulturen er, og det er nå innført en politikk om at Sandnes kommune skal ha en heltidskultur. Det er flott. Men det hjelper så lite når det kun er snakk om nye stillinger. Nye stillinger finnes det lite av når kommunen til stadighet må spare og kutte i alle områdene.

Politikere som lytter og tar tak i våre yrkespolitiske fanesaker skal ha honnør for det. Denne gang var det Thor Magne Seland (H). Han lyttet til oss i administrasjonsutvalget sist, og partiet fremmet derfor forslag om prøveprosjekt med økt grunnbemanning.

Det er altså lettere å påvirke Høyre i Sandnes enn «Arbeider»partiet for tiden. Det legger vi merke til.

SV hadde også et glimrende innlegg forrige bystyre hvor de virkelig satte fokus på de ansatte og at noe må gjøres for å bedre deres hverdag.

En ting lurer vi på: Hva skjedde? Vi har noe av forklaringen på hva som skjedde, men tør dere gjøre noe med det?

Nå er nok nok. Jeg håper dere tar kontakt når dere er klare for å faktisk lytte – dere vet hvor dere finner oss. Og vi håper at vi etter hvert kan fjerne hermetegnene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...