Året med O2

Hver tirsdag kommenterer Otto Vålandsmyr en aktuell begivenhet med sin strek i Sandnesposten. Nye Sandnes har vært et gjennomgangstema i årets tegninger signert O2.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.12.2017 kl 13:48

AVISTEGNING: Mange av Sandnespostens lesere gir uttrykk for at de setter stor pris på O2s perler på side to i hver tirsdagsavis. Selv kan tegneren glede seg over å bo i en svært begivenhetsrik kommune.

– Det jeg husker best fra 2017, er nok all støyen rundt kommunesammenslåingen mellom Forsand og Sandnes, for eksempel angående fergeforbindelsen over Høgsfjorden, sier Vålandsmyr.

Og nettopp denne saken har vært et tilbakevendende tema i O2s tegninger. Men også en annen begivenhet i Forsand ble mye omtalt i året som gikk.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på tegningen av Tom Cruise på Preikestolen. Selv er jeg nok mest fornøyd med den fra 12. desember: Stanley Wirak og Magnhild Meltveit Kleppa som får råd fra Donald Trump angående bruken av sosiale medier.

– Har det ellers dukket opp noen nye fjes dette året som har gjort inntrykk?

– Nye fjes har vært nevnte Tom Cruise, statsmeteorolog Kristen Gislefoss samt Forsand-politikerne Bjarte Sveinsvoll Dagestad (ordfører) og Ole Tom Guse (tidligere ordfører). Ellers er jeg veldig glad i de gamle travere.

– Ja, hvordan reagerer de på å bli omtalt og portrettert i dine tegninger?

– Ordfører Stanley Wirak er jo den jeg tegner suverent flest ganger. Han gir meg gode tilbakemeldinger og kjøper mange av tegningene til inntekt for Crux. Faktisk sier han at jeg er litt for snill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...