Arne Skretting (69) har undervist karate i 41 år

VETERAN: Knestående i midten finner vi mannen som har drevet med sporten i over 40 år. Fra venstre til høyre: Finn Kjell H. Nilsen, Vibeke Gilje, Bente Vrtis, Rune Sagstad, Peter John Vrtis, Kjellaug Olsen, Ola Austvoll og Marit O. Skretting. Foto: Privat

Sandnesgauken sier at helsa har hatt svært godt utbytte av sporten, og han planlegger ikke å gi seg med det første.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2018 kl 09:22

– Hvordan endte du opp som karateinstruktør?

– Jeg gikk på Politihøgskolen i Oslo og der var det karateundervisning i en klubb. Det var det ikke da jeg kom hjem til Sandnes i 1977, og jeg var den første som startet opp her. Det var en del skeptiske til dette, men i og med at jeg jobbet i politiet ble det litt bedre mottatt.

– Hvordan var interessen for dette i Sandnes?

– Alt var jo helt nytt, men det var en voldsom interesse for det. Når jeg startet opp i august 1977, sto folk i kø utenfor, og det var vel 100 nybegynnere som startet opp med en gang. Den bølga levde vi på i mange år.

– Hvordan er populariteten i dag?

– Det er god aktivitet i dag og, men ikke den store aktiviteten som det en gang var. Det har dukket opp flere klubber og idretter, og flere kampsporter som har kommet etter hvert.

– Hva tenker du om det?

– Det er greit med flere alternativ slik at folk kan velge selv. Når jeg startet, var det karate alle hengte seg på, det var ikke noen annen aktivitet i andre kampsporter enn karate og boksing.

– Hvordan håndterer helsa sporten?

– Helsa er den som håndterer det best, og som har størst gevinst av dette. Vi har veldig igjen for det, og selv om jeg snart fyller 70 år, så føler jeg ikke at jeg har noen hindringer.

– Hvor lenge ser du for deg å holde på?

– Både min kone Marit og jeg har trent og undervist i 41 år, og vi kommer til å trene og undervise så lenge helsa er god nok.

– Tjener dere penger på dette?

– Nei, det er bare en hobby. Vi har lave kontigenter. Ungene betaler 500 kroner for et semester, og de voksne 1000, og det er bare for å få hjulene til å gå rundt.

– Hvor mye tid går til karate?

– Jeg trener karate tre ganger i uka.

– Har karaten preget deg?

– Det er klart at en blir preget av det. Det preger personligheten, og det lærer en å bli mer selvsikker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...