Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Arnes fester samler flere hundre på Sviland

ARNEFEST: Den årlige Arnefesten på Sviland, som arrangeres av Tor Arne Svihus (innfelt), har blitt en tradisjon. Lørdag arrangeres den for 12. gang. Foto: Privat/Frode Olsen (innfelt)

Til helgen kommer det til å koke på Sviland når Tor Arne Svihus arrangerer Arnefest nummer 12.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det startet med 60-70 mann som kom på festene som den gangen var i regi av et firma jeg drev. Etter at firmaet ble avviklet fortsatte jeg å arrangere festene som ble en så stor snakkis at folk begynte å kalle det Arnefesten, forteller Tor Arne Svihus.

Han er primus motor bak Arnefesten som står bak flere kjekke arrangementer på Sviland de siste årene. I fjor ble det arrangert både Arnefest for voksne, en mer barnevennlig utgave kalt Arnefest for barn og sist men ikke minst oktoberfest som ble en stor suksess på første forsøk.

300 billetter

Til helgen arrangeres igjen Arnefesten på Tveit Grendahus. En god del av de 300 billettene som er tilgjengelig er allerede solgt. Vel så kjekt er det at deltakerne på ingen måte er bare svilandsbuer.

– Ordet har spredt seg over flere år. Det kommer folk fra Karmøy i nord til Egersund i sør, i tillegg til mange kjekke svilandsbuer, sier Svihus som selv er født og oppvokst i bydelen.

Han ser på Arnefesten som et samlende arrangement for bydelen som de siste årene har vært i sterk vekst. Flere nye boliger har de siste årene tatt imot flere nye svilandsbuer, og Arnefesten har blitt et sted folk i bydelen kan treffe og blir kjent med andre.

– Det er viktig for meg å prøve å sette Sviland på kartet. Sandnes øst er i vekst, og vi må ha noen ting som er med på å integrere folk i bydelen, sier Svihus.

I skrivende stund har 262 personer ført opp at de kommer på Facebook-arrangementet. Totalt er 300 billetter tilgjengelig for et av årets høydepunkt på Sviland.

Egen sang

I fjor spilte Gunnar Andersen fra 3 Busserulls under festivalen. Han ble utfordret til å lage en egen Arnefest-sang og kom opp med en sang som ble flittig spilt og som mange i bydelen nynnet på i flere uker etterpå.

Lørdag kan Arnefesten friste med Silo & Saft som byr på jærsk viserock fra scenen. I tillegg er det mulig å få seg en matbit i løpet av kvelden.

– Silo & Saft er fengende for de fleste bygdetullinger, sier Svihus og ler.

Fortsatt er det mulig å skaffe seg billetter til Arnefesten lørdag. De kan kjøpes hos Kid Interiør på Bystasjonen, eller i døren på Tveit Bygdahus i Søredalen dersom det er billetter igjen lørdag. Ved Tveit Bygdahus arrangeres det blant annet bygdapub flere ganger i året, i tillegg til at lokalene leies ut til diverse arrangementer.

Ny oktoberfest

Da det i fjor ble arrangert oktoberfest på idrettsplassen i bydelen møtte flere hundre opp i lederhosen og ompastemning. For de som har håpet på en gjentakelse kan Svihus komme med en gledelig beskjed.

– Vi kommer til å arrangere oktoberfest også i år, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...