Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Arnodd (97) og Kåre (88) holdt koken på juletrefest

RINGREVER: Arnodd Bjånes (97) t.v og Kåre Folkvord (88) storkoste seg på juletrefest. Her i samtale med Bjånes sine tippoldebarn og oldebarn. Hedda Wathne Sundvor (6) er Arnodds tippoldebarn, mens Julian Wathne Sundvor (6) er oldebarn av Arnodd Bjånes. Foto: Frode Olsen

Frelsesarmeen holdt åpent hus for store og små i Hoveveien torsdag kveld. To av soldatene som vartet opp, er intet mindre enn 185 år til sammen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2018 kl 08:12

Frelsesarmeen trommet i romjulen sammen til en skikkelig juletrefest i sine lokaler. Samlingsstunden inneholdt tradisjonrike elementer som julesanger, leker og kjekk underholdning for de mange barna som var kommet.

Hele tre store ringer ble dannet da mer eller mindre hele forsamlingen gikk rundt det store juletreet til felles sang og toner fra trekkspill og gitar.

Kosestunden for både voksne og barn gikk selvsagt knirkefritt, for det var langt i fra første gang Arnodd Bjånes (97) og Kåre Folkvord (88) vartet opp for barn og unge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SANG OG LEK: Olav Alvsåker ledet an både allsang og andakt. Bak til venstre står han kone Reidunn Mattingsdal Alvsåker og klovnen «Tulliball». Astrid og Agnar Frafjord deltok også i høyeste grad til en trivelig kveld. Foto: Frode Olsen

Det var en fryd å se hvordan to godt voksne med den største selvfølgelighet kunne omgås alt fra babyer, tenåringer og voksne. Arnodd Bjånes har livslang erfaring i Frelsesarmeen.

– Jeg flyttet hit fra Bryne i 1936, og jeg har mer eller mindre vært engasjert med speiderarbeid i hele mitt voksne liv. De eneste årene jeg var borte, var da jeg gikk på tekstilskole i Nordkøping tilbake i 1946/47, forteller Bjånes.

Spinneri- og veverimester

Etter returen har han kombinert det frivillige arbeidet i Frelsesarmeen med sivile jobber som spinnerimester i Gjesdal og veverimester ved Sandnes ullvare.

– Jeg jobbet på «Ullvaren» i veldig mange år, men i tillegg har det blitt veldig mange koselige kvelder sammen med speiderne. Det holdt jeg på med helt Jan Arild Nygård tok over. Nå er jeg vel i realiteten pensjonist, smiler Bjånes, som kun mangler tre år før han blir 100.

Med så flott helse er det nesten lov å spørre om hans lange livsløp har sammenheng med at han deler fødselsdag med Jesus.

– He he, det er nok bare gode gener. Jeg har ikke gjort noe spesielt annerledes enn mange andre, sier Bjånes med et smil.

– Han har det nok etter moren sin, kontrer kamerat og medsoldat Kåre Folkvord (88). Hun var et aktivt menneske og ble 94 år gammel, sier han.

Aktive i andaktsgruppen

Kåre Folkvord har også et langt liv bak seg som både soldat og kvartermester i Frelsesarmeen. Han begynte sitt engasjement i 1948.

– Jeg ble soldat i Frelsesarmeen i 1959. Både Arnodd og meg er fremdeles aktive i andaktsgruppen. Hver tirsdag reiser vi rundt på besøk til ulike aldershjem. Det er jammen ikke verst av Arnodd som er 97 år. Jeg er jo ikke heller så ung lenger, og det hender jo støtt at vi som går på besøk er en del eldre enn dem vi besøker, sier Folkvord smilende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOLKSOMT: De aller fleste deltok da den store julegrana ble hentet fram midt på gulvet. Foto: Frode Olsen

Det skal også nevnes at Arnodd Bjånes har fått Kongens fortjenstmedalje for sin lange dedikasjon i Frelsesarmeen. Den fikk i sitt 90. leveår. Torsdag var begge på plass til juletrefest i Hoveveien, lokaler som Frelsesarmeen kjøpte av adventistene tilbake i 1989.

Stolt og glad kunne Arnodd Bjånes se både tippoldebarn og oldebarn kose seg med tradisjonsrike leker og sanger. Frelsesarmeen hadde også engasjert klovnen «Tulliball», som i mange år har samarbeidet med Stavanger Universitetssjukehus.

TULL OG TØYS: Klovnen «Tulliball» fortalte historier og tryllet for barna. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...