Årsbeste for Filip Ingebrigtsen

1500: Filip Ingebrigtsen var i aksjon på favorittdistansen under Diamond League i Lausanne.

Filip Ingebrigtsen løp inn til en råsterk 5. plass på 1500 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2017 kl 21:10

Filip Ingebrigtsen kom ned fra høydeopphold i St.Moritz samme dag som stevnet i Lausanne. Det hindret ham ikke i å sette årsbeste med tiden 3.34.38 på 1500 meter, nesten to sekunder bedre enn tidligere bestenotering i 2017. Aman Wote fra Etiopia vant feltet på 3.32.20. Filip Ingebrigtsen ble nummer fem etter en sterk avslutning.

Filip Ingebrigtsen la seg på halen, men kom veldig sterkt mot slutten. Avslutningen var intet mindre enn imponerende.

Gjert Ingebrigtsen lot seg imponere.

– Jeg er veldig happy med løpet. Han gjorde noen taktiske blundere og måtte løpe to yttersvinger. Det betyr at han måtte løpe 6-7 meter lenger enn de andre. Samtidig snublet han i føttene til en av de andre, men dette er god læring for Filip. Det er ikke nå toppformen skal sitte. Det håper vi den gjør i Monaco. Da kommer det til å gå «styggfort», sier Gjert Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen er skadet og løper ikke flere konkurranser denne sesongen. Torsdag ble det kjent at mellomdistanseløperen, etter det en russisk hackergruppe hevder, har vært under mistanke for doping av det internasjonale friidrettsforbundet. Dette skal ha skjedd i 2016.

– Jeg skal ikke si så mye om den saken utover at jeg ser noen uttaler seg om ting de ikke har peiling på. Disse menneskene skal jeg ta en prat med. At det internasjonale forbundet reagerer på blodverdier, forteller at vi har gjort veldig god jobb under høydetreningene, sier Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen knuste konkurrentene, og sin egen rekord på 5000 meter, under et stevne på Bislett samme kveld med tiden 13.49.48. Også han kom rett fra høydetrening og klarte U20-kravet med 40 sekunders margin.

– Når det kommer til langløp er Jacob helt rå. Han klarte ikke å dy seg , og måtte bare vinne løpet, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...