Ask blir yngstemann på scenen

KAMERATER Jesper Leporanta og Eric Backstrøm veksler om å spille hovedrollen om Billy Elliot. Sammen skal de sørge for at Ask Henrik Oftedal får en flott opplevelse i sin debut som skuespiller i en så stor oppsetning. Foto: Frode Olsen

Det er litt av en oppgave som venter seks år gamle Ask Henrik Oftedal fra Smeaheia. Han er den aller yngste som deltar i oppsetningen av musikalen Billy Elliot.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2018 kl 19:24

Snart braker det løs for gjengen som i lang tid har ligget i hardtrening for årets store satsing på musikal for Sandnes kunst- og kulturhus. Over 100 mennesker er involvert med mål om å underholde det som til sammen blir over 10.000 tilskuere. Til å bekle alle rollene har arrangøren hentet talenter i de fleste aldre. På Smeaheia i Sandnes finner vi oppsetningens yngste.

– Det er jo litt vanskelig. Jeg både gruer meg og gleder meg litt, sier Ask Henrik Oftedal.

Skuespillertalentet forteller at han i sine scener må følge nøye med på det Billy Elliot gjør på scenen.

– Jeg skal herme etter det han gjør på en måte. Så skal jeg balansere litt og snakke litt i mikrofonen, forteller han.

Ask Henrik Oftedal deler rollen med en annen ung gutt fra Sandnes. Sammen med William Westgård Østråt (7), skal de alternere seg gjennom de ulike forestillingene.

– Vi kjente ikke hverandre fra tidligere, men det har vi blitt i løpet av treningene. Det er veldig kjekt å være med, sier Ask fra Smeaheia.

Fra hele landet

Sandnes kunst- og kulturhus er kjent for å gjennomføre sine musikaler med god kvalitet. For å finne de beste til rollene, har arrangøren lett både lokalt og utenfor Rogalands grenser.

Fra Sola kommer Carina Christensen (14) til Sandnes for å vise fram sine danseferdigheter. I løpet av treningsperioden har koreografer og danselærere virkelig fått øynene opp for både ferdigheter og utstråling.

– Jeg skulle opprinnelig være én av mange «bakdansere», men etter hvert gjorde de det klart at jeg skal bekle rollen som «Debbie». Det er faktisk den tredje største barnerollen i musikalen, sier Carina Christensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORFREMMET: Carina Christensen (14) fra Sola har vært så flink på trening at hun fikk rollen som «Debbie». Foto: Frode Olsen

Det blir garantert litt av en erfaring å ta med seg.

– Dette er en helt ny opplevelse for meg. Jeg har stått på scenen én gang i Sola kulturhus, men ikke i nærheten av være med på en så stor oppsetning som dette, sier hun.

Premiereklare jærbuer

I lang tid har tre ungdommer fra Jæren også reist jevnlig til Sandnes. Sunniva Mjølsnes og Mari Eriksen Bølla er begge fra Bryne. Fra scenen skal de danse både stepping og ballett. Ruben Jonassen fra Undheim overlater dansingen til jentene.

– Jeg skal ikke danse. For min del blir det mer skuespill. Min rolle er å utgjøre en av bokserne i oppsetningen. Det var ikke påkrevd, men jeg har likevel trent litt på boksebevegelser, sier Jonassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRIO: Denne gjengen fra Jærens flate landskap skal berike publikum med både dans og boksebevegelser.

Tross sin unge alder er det ingen uerfaren trio som reiser til Sandnes på premiere den 24. januar med skjelvende knær. Sunniva Mjølsnes og Ruben Jonassen har stått på scenen i Sandnes tidligere.

– Ruben og jeg spilte sammen da de satte opp «Skjønnheten og udyret». Jeg var også med i «Les Misérables» og «Annie», sier Sunniva Mjølsnes.

Mari Eriksen Bølla vet også veien til den store scenen i Sandnes.

– Jeg sang her på en musikalkonsert, men nå gleder vi oss alle til å opptre sammen. Vi kjenner hverandre fra før, noe som er en trygghet, sier Eriksen Bølla.

ALT PÅ PLASS: Billy Elliot skal vise hva han kan til både Sandnes-publikum og sin egen danselærer på scenen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...