Åtte rekkehus revet bort på samme dag

Kjempeinteresse for boliger i Kleivane

ATTRAKTIVT: Åge Kolstø, Jostein Moene, Elisabeth Dalseth og Magne Øksnevad på tomtene som viste seg å være meget attraktive. Foto: Frode Olsen

Elisabeth Dalseth og Magne Øksnevad jublet høyt da de fikk beskjed om at deres navn var trukket ut blant de heldige vinnerne av ny bolig i Kleivane.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2018 kl 17:44

Mye tyder på at boligmarkedet er i ferd med å få den etterlengtede oppturen mange har ønsket seg. Da BoligPartner etter samarbeid med Sandnes tomteselskap la ut åtte rekkehus og tomannsboliger i Kleivane, ble de møtt med overraskende stor interesse.

Boligkonsulent Jostein Moene forteller det var langt flere interessenter enn boliger.

– Det måtte loddtrekning til for å avgjøre hvem som fikk tilslag på boligene de hadde vist interesse for. Åtte boenheter på den nye adressen Moldberget ble solgt på én dag. Det er jo rett og slett fantastisk, men det var alt annet enn hyggelig å måtte ringe til dem som ikke hadde blitt trukket ut som de heldige, sier Moene.

Lottotrekning

Det var Åge Kolstø i tomteselskapet som sto for den offisielle trekninger.

– De interesserte kjøperne ble lagt inn i et dataprogram etter helt tilfeldig rekkefølge. Jeg trykker på knappen og maskinen avgjør. Det fungerer nesten helt likt som Lottotrekningene fra Hamar, smiler Kolstø.

Magne Øksnevad og Elisabeth Dalseth var to navn som poppet ut blant de mange søkerne, og etter å ha gått i ring rundt sin egen akse av spenning, var det et svært lettet par som fikk gladnyheten.

– Vi satt hjemme og klarte nesten ikke konsentrere oss om noen ting, for vi visste jo at trekningen skjedde denne dagen. Da Jostein Moene ringte ble det full jubel i leiligheten. Vi gleder oss enormt til å skulle flytte inn i disse flotte omgivelsene. Vi håper boligen stå klar på sensommeren nest år, sier Elisabeth Dalseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYE EIERE: Elisabeth Dalseth og Magne Øksnevad ser frem til de daglig kan benytte seg av uteområdene i Kleivane. Foto: Frode Olsen

Kjæresten, Magne Øksnevad, forteller at han de siste årene har vurdert mange forskjellige boligtyper, og at også han falt pladask for det nye området i Kleivane, hvor det i alt skal settes opp 550 nye boenheter.

– Jeg mener dette områder er det desidert fineste i hele Kleivane. Lunt inntil fjellsiden, samtidig som det har gode solforhold. Veldig kjekt også at innbyggerne her har samme utgangspunkt, og mest trolig en felles interesse av å skape et flott miljø på alle måter. De naturlige omgivelsene like i nærheten gjør dette til et attraktivt sted å bo, sier han.

Grøntdrag gjennom hele feltet

Åge Kolstø forteller kommunen i sin tid kjøpte tomtene av to bønder. Det ble etter Sandnes-modellen konkurranse mellom utbyggerne for å avgjøre hvem som fikk muligheten. De åtte enhetene i Moldberget var det BoligPartner som vant.

– Kriteriene våre er ganske strenge. Ved dette tilfellet var det de presenterte planløsningene i kombinasjon med pris som ble avgjørende. Tomtens plassering gjør av de skrå takene skal bygges i grønt, og på den måten skli fint inn i de naturlige omgivelsene. Det er også vi som kjøper inn postkassestativ og andre ting. Alt dette for at bygningene og området skal ha en gjennomgående stil, forteller Kolstø.

Tomteselskapets representant forteller også at de ved hjelp av landskapsarkitekter og naturlige bekker har skapt et grøntdrag som går gjennom hele byggefeltet. Det utgjør et flott turområde, og allerede nå benytter mange av barna områdene med tilhørende lekeplasser til uteaktivitet.

– Vi har skapt vannspeil og tatt høyde for flomvann, slik at vannet vil stige og synke. Vi håper disse oasene med tilhørende fasiliteter er noe innbyggerne setter på pris på, sier Kolstø.

Det lover i alle fall godt for Magne Øksnevad og Elisabeth Dalseth.

– Datteren min på tre år gleder seg veldig til å skulle bo her. Selv er jo oppvokst på Håbafjell, så foreldrene mine bor like i nærheten. Vi kunne ikke fått det bedre, sier Dalseth.

GRØNTDRAG: Jostein Moene fra BoligPartner og Åge Kolstø fra Sandnes tomteselskap i bekken som går gjennom hele boligfeltet. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...