Ava vil ha flere kvinnelige brannfolk

TRIVES: Ava Sadeghi trives godt både i Sandnes og brannvesenet, men ønsker seg flere kvinnelige kolleger. Foto: Privat

Branninspektør Ava Sadeghi (27) har aldri angret på at hun valgte brannvesenet som arbeidsplass.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

DAGENS GAUK: Sist uke mottok den unge, kvinnelige brannispektøren en høythengende pris for beste masteroppgave innen temaet brann og sikkerhet.

– Ble du overrasket da du fikk prisen for beste masteroppgave?

– Ja, det ble jeg. Jeg skulle holde en presentasjon av oppgaven, så det var i grunnen det eneste jeg tenkte på, og når det er sagt, også gruet meg til.

– Hva handler masteroppgaven om, enkelt forklart?

– Erfaringsoverføring mellom brannmannskapene i Rogaland brann og redning IKS. Spørsmålet jeg har søkt svar på er hvordan de kan lære av hverandre gjennom å dele sine erfaringer etter hendelser på en systematisk måte.

– Er det for få kvinnelige brannfolk?

– Ja. I beredskap og feierseksjonen trengs det flere damer, men i vår seksjon (forebyggende) nærmer vi oss faktisk 50/50 kvinner og menn, det er positivt.

– Er det å jobbe i brannvesenet noe du drømte om som liten?

– Jeg tenkte faktisk ikke på en yrkeskarriere innen brann og redning før jeg søkte på jobben. Nå kan jeg ikke tenke meg en bedre arbeidsplass eller kollegaer, og jeg er veldig glad for at jeg får jobbe med det jeg gjør hver dag.

– Har du et favorittsted i Sandnes?

– Da må jeg svare flere av de mange fjelltoppene og turterrengene vi har i kommunen.

– Hva liker du best med Sandnes?

– Jeg er veldig glad i byen og takknemlig for at jeg har vokst opp her. Turområdene og folkene er det jeg liker best.

– Hva liker du minst med Sandnes?

– Det er kollektivtilbudet. Innbyggere i alle aldersgrupper og fra de fleste bydelene hadde nok brukt byen mye mer dersom kollektivtilbudet hadde vært bedre.

– Hvis du fikk være ordfører i Sandnes for en dag, hva ville du gjort?

– Oi. Jeg kjenner ikke at den jobben kaller, så der må jeg svare blankt! All ære til ordføreren vår som gjør en meget god jobb, jeg fortsetter helst i rollen som branninspektør.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...