– Avgjørelsen er ubegripelig

SKÅR I GLEDEN: Det var midt under åpningen av byens nye rådhus at Stanley Wirak og de andre i kommunen fikk beskjed om departementets avgjørelse. Her hilser Bodil Sivertsen og Stanley Wirak gjestene velkomne til åpningen. Foto: Frode Olsen

Omtrent da Stanley Wirak sto på talerstolen for å innvie byens nye rådhus, slapp Kommunaldepartementet nyheten som ordføreren omtaler som ubegripelig.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD)offentliggjorde torsdag at de velger å opprettholde grensejusteringen i Forsand kommune. Det betyr at deler av kommunen føres over til Strand kommune i forbindelse med sammenslåingen av Forsand og Sandnes.

Det betyr at Preikestolen og kaiområdene på Oanes i framtiden tilhører Strand kommune. Grensejusteringen fører også til at KMD legger deler av Strand kommune mellom Forsand og Sandnes, to kommuner KMD tidligere har slått sammen.

Skuffet og oppgitt

Ordfører Stanley Wirak i Sandnes er ikke veldig overrasket over at KMD står på sitt.

– Det sitter nok langt inne å skulle innrømme at de har «drede på draget», for det er nettopp det de har gjort, og jeg tror de er klar over det selv også. For meg er denne grensejusteringen ubegripelig, og nå får vi bare følge med hvordan dette skal løses rent praktisk. Med grensejusteringen følger mange prosesser og konsekvenser som skal løses. Jeg synes mest synd på folket, sier Wirak.

Stanley Wirak sier kommunen hadde satt av rundt 50 millioner til utbedringer og framtidsprosjekter vedrørende turisme og oppgraderinger blant annet i Preikestol-området.

– Sagt på en litt fleipete måte er det Strand kommune som nå blir sittende igjen med utgiftene, mens vi kan konsentrere oss om inntektene og videreutvikling av områdene i Lysefjorden, sier Stanley Wirak.

Skuffelsen er tydelig, men ordføreren i Sandnes er klar på at Forsand og Sandnes jobber videre for best mulig kommunesammenslåing.

– Det er makten som rår. Akkurat det får vi ikke gjort noe med. Nå rister vi dette av oss og fortsetter arbeidet for å ruste våre innbyggere og kommunene på best mulig måte til sammenslåingen, sier han.

Fylkesmannen er ordknapp

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) var også til stede for å overvære åpningen av det nye rådhuset i Sandnes. Hun sier at fylkeskommunen ikke har vært involvert i spørsmålet rundt grensejusteringen i Sandnes.

– Fylkesmannen er nok rett person å spørre. Fylkeskommunen har ikke vært involvert, sier hun.

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa anbefalte i utgangspunktet ikke kommunesammenslåing mellom Sandnes og Forsand, men anbefalte heller ikke grensejusteringen da kommunene først var sammenslått.

– Jeg har ingen kommentarer til denne nyheten utover at depratementet har tatt sin endelige avgjørelse, sier Meltveit Kleppa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...