Bane Nor krever områdeplan før bystrand

PÅ VENT: Bystranden i Luravika er fremdeles på vent. Kommunen jobber imidlertid på spreng for å komme til enighet med Bane Nor slik at stranden kan stå ferdig i sommer.

Bane Nor vil ikke gi klarsignal for bygging av bystrand i Luravika før det foreligger endelige planer for området.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LURA: – Vi har ingen ting imot at det bygges en bystrand i Luravika, men før vi gir grønt lys for dette vil vi ha en endelig avklaring omkring framtidsplanene for området. Videre utvikling i Luravika vil kunne komme til å berøre vår virksomhet og for oss er det viktig å få klarhet i hva kommunen planlegger, sier prosjektsjef Ingvald Berntsen i Bane Nor.

Vil ha klarhet
Berntsen bekrefter at Bane Nor nylig har vært i dialog med kommunen uten at dette har ført prosessen videre i forhold til snarlig oppstart av strandarbeidet.

– Området er viktig for oss og vi ønsker ikke en utvikling som eventuelt legger begrensninger i forhold til planer vi måtte ha. Det er eksempelvis aktuelt å etablere et togstopp i området. Både folketall og næringsvirksomhet tilsier at det er grunnlag for dette, sier Berntsen og fortsetter:

– Det beste nå ville vært at vi fikk en avklaring på videre bruk av området og at kommunen legger planene for området inn i kommuneplanen som skal revideres i høst. Hva kommunen vil prioritere i området legger vi oss ikke borti, men vi vil ha klarhet i forhold til våre interesser før vi gir grønt lys.

Siste hinder
Bystranden i Luravika har vært en gjenganger i Sandnes kommune helt siden bystyret i 2007 ga et enstemmig ja til etablering. To millioner kroner ble satt av til planlegging og finansiering av området og det har flere ganger de siste årene blitt gitt løfte om at arbeidet kan starte opp. Utfordringer i forhold til miljø, forurensing og grunnforhold har imidlertid satt en stopper for oppstarten.

Bystranden er i dag estimert til 4,2 millioner kroner og finansieringen er på plass. Allerede i 2016 ble det gjort klart for første byggetrinn som vil ha en lengde på 150 meter fra Statoils brygger og videre sørover. I tillegg planlegges de nå en del som vil strekke seg 80-100 meter fra jernbaneundergangen og nordover mot området der en flytebrygge er plassert.

I dag er det kun Bane Nor som legger hindringer for oppstart av arbeidet.

Tror på løsning

Ordfører Stanley Wirak (Ap) har på tross av signalene fra Bane Nor ikke gitt opp å få bystranden på plass allerede til sommeren. Han viser til at kommunen skal ha et nytt møte med Bane Nor rett over påske og tror det er mulig å komme fram til en god løsning uten at det foreligger konkrete områdeplaner.

– Dette burde egentlig være en smal sak å få til. Dersom bystranden på sikt skulle komme i konflikt med Bane Nor sine planer og interesser er vi eksempelvis åpne for og villige til å ta de kostnadene det medfører å flytte stranden. Jeg har stor tro på at vi skal komme til enighet snarlig, sier han.

Ifølge Wirak er det heller lite sannsynlig av det vil bli utarbeidet en områdeplan for Luravika i inneværende periode.

– Vi har i dag nok av utbyggingsområder i kommunen og det er derfor uaktuelt å priorietere Luravika med det første, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...