Banksjefenes viktigste tips før julehandelen

Råd: - Lag en oversikt, råder Trine Stangeland, administrerende direktør i Sandnes Sparebank.

Nordmenn angir å bruke rundt 10.700 kroner hver i julen. – Flere av oss ender opp med å bruke enda mer enn planlagt, sier administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Stangeland.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JULEHANDEL: I Rogaland forventes det å bli brukt hele 4,88 milliarder kroner på julegaver og feriereiser bare i desember, melder Hovedorganisasjonen Virke. Det er en stigning på 0,5 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Her i Sandnes har vi tro på en enda brattere stigning, sier den optimistiske markedssjefen i Sandnes Sentrum, Sigrun Gabrielsen.

Sentrumsvekst

Grunnet lysere tider i næringslivet og ferdigstilling av Langgata, har Sandnes nemlig vært vitne til en sentrumsvekst på hele 5,4 prosent hittil i år, sammenlignet med samme tidsperiode i 2016. Den trenden tror Gabrielsen vedvarer. Dermed kan det se ut til at sentrumsforeningens butikkmedarbeidere går en travel førjulstid i møte.

En travel førjulsperiode for butikkmedarbeiderne betyr også at «sjekkheftet» sitter løsere enn normalt i nordmenns lommer.

Banksjefenes julehandelstips

Derfor har Sandnesposten bedt lokale banksjefer om tips til julehandelen.

Ifølge Trine Stangeland, administrerende direktør i Sandnes Sparebank, gjelder det først og fremst å sette opp en oversikt over hvor mye penger du ønsker å bruke til julefeiringen.

– Hvert år ender flere av oss opp med å bruke mer penger enn planlagt. Altfor få har oversikt over hvor mye penger de bruker på gaver, mat, julebord, julepynt og så videre. Faktisk bare syv prosent av befolkningen holder oversikten, poengterer hun.

Etter å ha satt opp en oversikt kommer den vanskelige delen, mener Ole Gilje, banksjef i SR Bank Sandnes.

– Forsøk å holde deg til budsjettet. Da ville jeg vært forsiktig med bruk av kredittkort. Husk at summene skal tilbakebetales, og da må du ikke bruke mer penger enn at du kan betale regningene dine i januar, sier Gilje.

Hvis ikke kan julegavene fort bli mye dyrere enn tenkt.

KREDITTKORT: – Forsøk å holde deg til budsjettet. Da ville jeg vært forsiktig med bruk av kredittkort, sier Ole Gilje, banksjef i SR Bank Sandnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...