Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Barn og unge låner flere bøker

FLERE BØKER: Antallet utlån på biblioteket økte i løpet av 2016. Den største økningen er det den yngre garde som står for. Foto: Andreas Kydland

Utlånet av bøker til barn og unge gikk opp med hele 8,5 prosent i løpet av det siste året.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LESEHESTER: Biblioteket låner ut flere bøker enn før, og de ivrigste lånerne er de yngste. Nesten halvparten av alle utlånene som blir gjort på biblioteket, er til denne aldersgruppen. Det viser Sandnes biblioteks utlånsstatistikk fra 2016.

Stabilt besøk

Besøket holder seg relativt stabilt. Helt nøyaktig var 293.101 besøkende innom biblioteket i fjor. Rundt 253.000 av disse var innom hovedbiblioteket i sentrum, mens 21.000 besøkte biblioteket på Høle og 18.000 tok turen til filialen på Riska. I fjor var det totale antallet besøkende 294.622.

Mens besøket holdt seg relativt stabilt, gikk utlånet markant opp. Det vil si, færre lånte fra filialene på Høle og Riska, der gikk antallet utlån ned med henholdsvis 3000 og 6000, men dette ble veid opp av hovedbiblioteket, som hadde en økning på rundt 17.000 utlån. Totalt ble det gjort 278.939 utlån i fjor, mot 269.383 året før.

Mer barne- og ungdomsbøker

Utlånstallene for e-bøker stiger litt, mens tallene for filmer og fagbøker ligger relativt stabilt. Den største økningen kom i kategorien barne- og ungdomsbøker. Hele 125.769 utlån var i den sjangeren. Det utgjør en økning på 8,5 prosent sammenliknet med året før. Totalt står nå barne- og ungdomslitteratur for 45 prosent av alt Sandnes bibliotek låner ut.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...