Barnehagene laget kjempeflott eventyrtog

Eventyruka 2018 er for alvor i gang. Torsdag gikk 17 utkledde barnehager i parade fra Kirkeparken og ned helt til Ruten. Der fikk de velfortjent sjokolademelk og boller.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 20:05

Eventyruka drives av kulturavdelingen i Sandnes kommune og Sandnes kulturskole. Det innebærer en hel uke med eventyrformidling til barn og unge i Sandnes.

Tordag var det duket for eventyrtog med 17 forventningsfulle barnehager. Alle barnehagene hadde lagt ned et betydelig arbeid i forkant. Publikum fikk se flotte kostymer, som barna i all hovedsak selv har vært med på å lage.

Naturbarnehagene fikk ros

Det blir feil å kalle noen vinnere i en slik sammenheng, men det var Naturbarnehagene som i 2018 kan smykke seg med tittelen som beste innslag. Det var liten tvil om at eventyret «Rødhette og ulven» var et gjennomgående tema hos både barn og voksne.

Virksomhetsleder Katrine Langholm forteller at barna selv har vært med på å fremstille alt av kostymer.

– Vi har også laget og øvet inn en helt egen sang til eventyret. Den sang de for full hals i toget. Naturbarnehagene består av to barnehager som jobber sammen. Den ene fra Hommersåk, mens den andre ligger nærmere sentrum av Sandnes. Vi var 47 barn i årets tog, sier Langholm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IVRIGE: Neste 50 barn fra Naturbarnehagene hadde gjort en flott innsatt i forkant. Underveis i toget sang de en spesiallaget melodi alle hadde øvet inn. Foto: Frode Olsen

Naturbarnehagene har nesten vært med hvert eneste år på dette arrangementet.

– Oppstarten var vel i 2006. Vi deltok for første gang i 2007 og har vært med siden. Barnehagene begynner ganske tidlig med å finne tema til neste år. Så langt har vi klart å variere, slik at vi representerer forskjellige eventyr for hver år, sier lederen.

Espen Hana

I den lune parken overfor tinghuset, fikk alle deltakerne sjokolademelk og hveteboller, og da Espen Hana kom på scenen ble det nesten full lørdag.

Med hjelp av ungene sydde han sammen et aldeles ellevilt eventyr om trollet «Per» som ble mobbet på grunn av det ufarlige navnet. Mens alle trollene i skogen dro til en trollekonvensjon i Oslo, fikk «Per» skogen helt for seg selv.

Da han møtte en bæsj bak en stein med et digert hode, som i tillegg kunne snakke, hadde Espen Hana barnas latter og fulle oppmerksomhet. De var så oppslukt av historien til Espen Hana at de satt så musestille at det i seg selv var et lite eventyr.

TROLLBANDT: Espen Hana hadde publikum i sin hule hånd da han laget et eventyr om trollet «Per» mer eller mindre på direkten. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...