Sandnesposten A/S

Beboer-opprør får støtte fra bydelsutvalget

OPPRØR: Ekteparet Ada og Sigvard Koksvik er to av beboere sør i Postveien som krever tiltak mot det de mener er farlige trafikkforhold i området. Nå får de full støtte fra bydelsutvalget. Foto: Trond Eirik Olsen

Trones og Sentrum bydelsutvalg ber kommunen se på muligheter for strakstiltak som kan bedre trafikkforholdene sør i Postveien.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

POSTVEIEN: - Det er ingen tvil om at trafikkforholdene sør i Postveien er for dårlige. Veien, og da spesielt «Postbakken», er ikke god nok til å ta imot all trafikken som i dag passerer. Samtidig vil panene om omgjøring av Strandgata til bussvei, fremtidig miljøgate i Roald Amundsens gate og stenging av Solaveien kunne medføre ennå mer trafikk og forverre situasjonen ytterligere. Her trengs det tiltak både på kort og lengre sikt, sier bydelsleder Elisabeth Stene (Frp).

Samlet underskrifter

Saken som bydelsutvalget fikk på bordet nylig har bakgrunn i at beboere sør i Postveien har samlet inn underskrifter til en erklæring der de krever at fremtidige konsekvenser for Postveien og nødvendige sikkerhetstiltak må avklares i det pågående planarbeidet for Oalsgata og Strandgata. De ber også om at det blir gjort nødvendige sikkerhetstiltak sør i Postveien på kort sikt.

Beboerne gikk i september ut i Sandnesposten med bekymringer for alvorlige hendelser i «Postbakken» der en smal, uoversiktlig og bratt veibane med mye buss og tungtrafikk skaper et svært vanskelig trafikkbilde og store støyproblemer for de som bor her. «Postbakken» mangler også fortau på den ene siden.

– Vi ser ofte at fotgjengere krysser veien på skrå eller går på østsiden av veien der det ikke er fortau. Heldigvis har vi unngått større ulykker, men vi frykter alvorlig hendelser dersom det ikke blir gjort noe, sa beboer Ada Koksvik til Sandnesposten i september.
Tall som beboerne har hentet inn viser at det i dag passerer 9000 biler daglig i området. Noe som er langt over veisjefens anbefaling for adkomstvei til boligområder. Til sammenligning passerer det 10.000 blier i døgnet i Standgata og beboerne frykter at en fremtidig bussvei her vil flytte mye av trafikken til Postveien.

Tar saken videre

Stene bekrefter at bydelsutvalget har hatt saken til behandling og at det er enstemmig vilje til å sende bekymringene til beboere over til berørte planinstanser i kommunen.

– Bydelsutvalget er kun et rådgivende organ men vi vil bruke de mulighetene vi har og fremme saken for kommunen. Beboerne har lagt fram dokumentert informasjon som vi håper blir vektlagt og at det nå også blir tatt grep i forhold til kortsiktige trafikksikringstiltak, sier hun.

I henvendelsen til kommunen ber også bydelsutvalget om at det må jobbes iherdig for å få Gandsfjord bro på plass.

– Denne broen vil kunne avlaste trafikken i sentrum og vil få stor betydning for den framtidige situasjonen i Postveien, sier Stene, som også ber kommunen om å kontakte Kolombus i forhold til å få bussene til å kjøre saktere i området.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...